utorak, 26. travnja 2016.

LAKA I JEDNOSTAVNA ZA IZRADU:PENASTA BOMBA









SASTOJCI
biskvit
3 kom. jaja
3 zlice brasna
3 zlice ulja



2 zlice mleka
1 paketic prasak za pecivo
prstohvat sol
3 zlice secera

krema
700 ml. vrhnje za slag
3 zlice secera
400 gr. mlecne cokolade
150 gr. cokolade za kuhanje ili cokoladne kapljice

jos
50 gr. cokolade za kuhanje
70-80 gr. krupno mljevenih oraha



PRIPREMA
Biskvit
Odelite zumancat od belancat.Belancat stavite u posudu za mucenje.Dodajte prstohvat sol te izmiksajte dok dobijete cvrst sneg.Dodajte secer te kratko izmiksati.Dodajte postepeno ulje i mleko i miksajte kratko dok se poveze.

Sad namalite mikser na najmanjoj brzini,te dodavajte jedno po jedno zumance.Miksajte samo dok se sve poveze.Iskljucite mikser,te dodajte prosijano brasno sa praskom za pecivo,te sve lepo varjacom rucno izmesajte dok se poveze.

Kalup precnika 28 cm.oblozite pek papirom.Izlijte masu,zagladite povrsinu te stavite peci u predhodno zagrejanoj pecnici na 200 stepeni nekih 25 minuta.Najbolje proverite cackalicom.Gotov biskvit,izvadite iz kalupa te ostavite da se ohladi dok spremate kremu.

U manju serpicu stavite 300 ml.vrhnje za slag.Dodajte izlomljenu cokoladu i secer,te otapajte na niskoj vatri.Pazite da ne prokljuca.Kada se sve lepo otopi i sajedini,maknite sa vatre te ostavite sa strane da se prohladi.

Ostatak vrhnja u drugu posudu izmiksajte u sneg.Nemora biti cvrst,dovoljno kada se pojave metlice na povrsini,tada je gotovo.

Dodajte prohladzenu cokoladu,te sve lepo ruco izmesajte (nikako mikserom).Na kraju dodajte iseckanu cokoladu ili cokoladne kapljice.

Kada se sve lepo poveze,torta je spremna za slaganje.
Na tacnu na koju ce vam stajati torta stavite koru.Vratite obruc oko nje.Ja sam pod biskvita stavila aluminiumsku foliju kako nebi mi iscurela krema.

Potom izlijte kremu,zagladite povrsinu,te stavite u hladnjak najmanje 2 saata,da se torta dobro stegne.

Nakon hladzenja,vrelim mokrim nozem prodzeite kroz rubova torte,te odstranite obruc.

Po povrsini naribajte cokolade,a sa strana zalepite krupno mljevene orahe.Ostavite da se ohladi,potom secite i posluzite.

Prijatno!

Izvor.http://www.coolinarika.com/

Related Posts:

  • KOLAČ KOJI ČESTO PRAVIM A I NA DRUŠTVENIM MREŽAMA JE POSTAO PRAVI HIT... (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci ZA PANDISPAN 6 jaja 100 gr secera 200 gr brasna pola peciva 1 vanilin secer (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ZA PRELIV PANDISPANA 40… Read More
  • NAJBOLJA TORTA IKADA ČISTO ODUŠEVLJENJE KOD SVIH KOJI SU JE PROBALI… (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ukusna, nepečena torta sa malinama ili nekim drugim voćem, po želji! Sastojci: Za koru: 300 gr mlevenog keksa 200 gr mlevenih oraha 100 gr šećera u prahu 100 gr mas… Read More
  • Kolac sa sirom i jagodama, u casi.. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zaboravite klasične tanjure i pripemite atraktivni desert u čašama ili šalicama. Budite originalni i maštoviti i pripremite kolač sa sirom i jagodama u čaši Sastav … Read More
  • Vratio se Mujo iz Njem… (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Vratio se Mujo iz Njemačke pun para. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); – Odakle ti tolike pare? – pita ga Haso. – Čistim atomske bombe! – reče… Read More
  • Esmeralda kocke Sastojci biskvit 6 bjelanjaka 6 žl šećera 6 žl brašna 1 žl kakaa pola pzp (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); krema 6 žumanjaka 6 žl šećera 2 vanilin šećera potrebno još 3 želatine 1 l sl vrhnja 5… Read More

0 komentari:

Objavi komentar