srijeda, 27. travnja 2016.

MILENIUM TORTA

255ff941cbcc0f95b4442c9985c3cb05_header-890x395





Sastojci:

Krckava podloga

100 gr. čokolade za kuhanje
40% kakao mase
100 gr.poprženih i mljevenih lješnjaka
Ganache mousse krema

100 gr. kuvertire
70 % kakao mase
50 ml.mlijeka
150 ml.slatkog vrhnja
Mousse od bijele čokolade



150 gr.bijele čokolade
150 ml.slatkog vrhnja
50 mlmlijeka
Mousse od tamne čokolade

150 gr. čokolade za kuhanje
40 % kakao mase
150 ml slatkog vrhnja
50 ml.mlijeka
Ganache od kuvertire i mliječne čokolade – preljev preko torte –





150 gr.mliječne čokolade
75 gr. kuvertire 70 %
75 gr. čokolade za kuhanje
40 % 300 ml.slatkog vrhnja
Priprema:
1 Da , priča se nastavlja…kao što uvod kaže…predivan dan..ali i predivna torta…velika tajna ali nije više !
Dok smo degustirali njene čari sa svakim pojedinačnim djelom i u konačnici sveukupnim okusom,zaključak je taj da nije neizvedivo je napraviti
zašto ne isprobati…naravno da nije identična,jer Milenium izrađuje svoje čokolade i torta je rađena sa njima a ne kupovnim..i vjerojatno je tu još neki tajni sastojak koji samo oni znaju,jer se nigdje ne može pronaći niti slika niti recept .
2. Za krckavu podlogu , popržiti lješnjake i očistiti ih od ljuskica , samljeti na krupnije komadiće i pomiješati sa otopljenom čokoladom.Staviti dobivenu masu na masni papir veličine oko 20 cm.
Stisnutu i ohlađenu okrenuti i maknuti papir gdje ćemo dobiti predivnu čokoladnu podlogu punu lješnjaka.
3. Za ganache mousse kremu , slatko vrhnje , mlijeko i čokoladu , staviti na laganu vatru da se otopi i kada baci prvi ključ , maknuti na stranu da se hladi.
Krema ne smije biti tvrda , nego tekuća ,a opet hladna.Izmiksati je par minuta da se dobije lijepa pjena poput moussa.
Premazati preko krckave podloge.
4. Za bijeli mousse , pomiješati količinu mlijeka i slatkog vrhnja , izmikasti do pola i u to lagano dodavati otopljenu bijelu čokoladu.Sa najmanjom brzinom povezati sastojke i prekriti preko tamne kreme koju smo u međuvremenu stavili i koja se hladila u frižideru.
5. Za tamni mousse , ponoviti postupak kao sa bijelom čokoladom.Prekriti preko bijele kreme i ponovno sve staviti u frižider da se stisne i poveže.
6. Za ganache (preljev) prokuhati slatko vrhnje. Mliječnu čokoladu staviti u jednu posudu , a tamnu i kuvertiru u drugu posudu. ravnomjerno podijeliti vrhnje po čokoladama i dobro sve špatulicom pomiješati da se čokolade otope i da nema grudica , ohladiti i pojedinačno svaku preliti po torti , prvo mliječnu , ohladiti , pa onda preko nje tamnu.

Izvor: korisno.net

Related Posts:

  • BAKINE HURMAŠICE SASTOJCI Za testo 2 jaja 1 kesica vanilin šećera 2 kašike šećera 1 čaša (čaša od 2 dcl) ulja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 čaša jogurta 4,5 čaše brašna 1 kesica praška za pecivo 1/2 kašičice s… Read More
  • NAJBRŽI DORUČAK ILI UŽINA ZA PONIJETI U ŠKOLU…VRLO JEDNOSTAVNO Sastojci prema broju osoba manja okrugla peciva šunka ili šunka za pize sir jaja prema broju peciva (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); kiselo vrhnje Vegeta ulje Priprema 1. Izrezati sredinu peciva…… Read More
  • OVAKAV RUČAK BI MOGLA JESTI SVAKI DAN (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci 1 kg tikvica 500 ml mlijeka 4 v.ž margarina 3 v.ž brašna 2 jaja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); sol,papar,muškatni oraščić 10-15 d… Read More
  • SAMO JEDNA SITNICA DOVOLJNA JE DA SPRIJEČITE STVARANJE LEDA U VAŠEM ZAMRZIVAČU (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Svaka domaćica zna koliko je naporno odlediti i očistiti zamrzivač. Jako mukotrpan posao ali sada imamo rješenje za vas! Uz ovaj genijalan trik moći ćete da jednom… Read More
  • KOLAČ BEZ MNOGO TRUDA Sastojci: Kora 300 g mlevenog keksa 1 kašika kakaoa 200 ml mleka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Fil I 300 g milerama 3 kašike šećera u prahu 1 vanil-šećer 100 g bele čokolade ½ kesice želatina F… Read More

0 komentari:

Objavi komentar