utorak, 3. svibnja 2016.
Home »
» KRALJEVSKA TORTA
KRALJEVSKA TORTA
Sastojci 20 osoba
2 KORE PO
6 belanaca
6 kašika šećera
6 žumanaca
6 kašika mlevenih oraha
6 kašika mlevenih lešnika
ZA FIL
450 gr šećera
5 celih jaja
1 vanila
1 mala šoljica mleka
550 gr putera (ili pola-pola sa margarinom)
200 gr čokolade
ZA UKRAS
200 gr proprženih četvrtina oraha
200 gr Čokolade
100 gr putera
DODAJ U POPIS ZA KUPNJU
Coolinarika zna koji su recepti najbolji!
Uz newsletter
znat ćeš i ti!
E-mail adresa
Dnevni Mjesečni
PRETPLATI SE
Priprema
1.
Umutiti belanca u sneg, dodati postepeno ostale sastojke i ispeći koru na papiru za pečenje u plehu od rerne. Isto uraditi i sa drugom korom. Potom ih preseći po širini i napraviti 4 kore.
2.
Fil od šećera, jaja, vanile i mleka skuvati na pari, pa u topao dodati puter i kockice čokolade.
3.
Nafilovati tortu totalno.
4.
Propržene četvrtine oraha poredjati po torti, na redove u dva dela (kao na slici) da bi se kasnije torta lakše sekla i da bi svako parče dobilo orahe.
Čokoladu i puter zagrejati, lepo sjediniti i bukvalno ZALITI preko oraha i da curi niz tortu.
COOLINARIKA.COM
0 komentari:
Objavi komentar