srijeda, 25. svibnja 2016.
Home »
» KREMASTI KOLAČ OD NUTELE, KEKSA I JAGODA
KREMASTI KOLAČ OD NUTELE, KEKSA I JAGODA
Foto:stvarukusa.rs
Ovaj kolač je savršena poslastica, priprema se lako i brzo, bez pečenja, a njegova kremasta struktura će vas oduševiti! Uz dodatak jagoda ili malina – neće biti osobe koja može da mu odoli…
Sastojci:
3 šoljice slatke pavlake
2 kašike šećera
1/2 kašičice cimeta
2 kesice vanilin secera
1/2 šoljice nutele (ili nekog sličnog namaza)
15 komada integralnog ili petit beurre keksa
Sveže jagode (po želji)
Priprema:
1. U posudi izmešajte pavlaku, šećer i vanilin šecer, pa sve zajedno dobro izmešajte dok ne dobijete ujednačenu kremastu smesu ( 3 do 4 minute).
2. U smesu dodajte nutelu te je kutlačom polako i lagano umešajte dok se u potpunosti ne poveže sa smesom.
3. U kalup poslažite keks tako da pokrije celo dno, a ako je potrebno odlomite komadiće da popunite praznine.
4. Na keks nanesite smesu u debljem sloju i ravnomerno je rasporedite.
5. Na smesu posložite još jedan sloj keksa. pa ih ponovno prekrijte kremom.
6. Posudu prekrijte folijom i ostavite da odstoji u frižideru preko noći.
7. Kolač narežite na kocke i poslužite.
Saveti:
– Kada u smesu dodajete nutelu mešajte polako i oprezno kako se krema ne bi opustila.
– Želite li kolaču da dodate svežinu, u recept dodajte sveže jagode ili maline. Narežite ih na tanke kriške, poslažite ih po kremu, pa ih tek onda prekrijte keksom.
– Po receptu posuda bi trebalo da bude takva da vam u nju stanu tri sloja keksa i tri sloja krema.
Izvor: pressonline
0 komentari:
Objavi komentar