srijeda, 25. svibnja 2016.

KREMASTI KOLAČ OD NUTELE, KEKSA I JAGODA

lz71



Foto:stvarukusa.rs

Ovaj kolač je savršena poslastica, priprema se lako i brzo, bez pečenja, a njegova kremasta struktura će vas oduševiti! Uz dodatak jagoda ili malina – neće biti osobe koja može da mu odoli…

Sastojci:

3 šoljice slatke pavlake
2 kašike šećera
1/2 kašičice cimeta
2 kesice vanilin secera
1/2 šoljice nutele (ili nekog sličnog namaza)
15 komada integralnog ili petit beurre keksa
Sveže jagode (po želji)
Priprema:



1. U posudi izmešajte pavlaku, šećer i vanilin šecer, pa sve zajedno dobro izmešajte dok ne dobijete ujednačenu kremastu smesu ( 3 do 4 minute).

2. U smesu dodajte nutelu te je kutlačom polako i lagano umešajte dok se u potpunosti ne poveže sa smesom.

3. U kalup poslažite keks tako da pokrije celo dno, a ako je potrebno odlomite komadiće da popunite praznine.

4. Na keks nanesite smesu u debljem sloju i ravnomerno je rasporedite.



5. Na smesu posložite još jedan sloj keksa. pa ih ponovno prekrijte kremom.

6. Posudu prekrijte folijom i ostavite da odstoji u frižideru preko noći.

7. Kolač narežite na kocke i poslužite.

Saveti:

– Kada u smesu dodajete nutelu mešajte polako i oprezno kako se krema ne bi opustila.



– Želite li kolaču da dodate svežinu, u recept dodajte sveže jagode ili maline. Narežite ih na tanke kriške, poslažite ih po kremu, pa ih tek onda prekrijte keksom.

– Po receptu posuda bi trebalo da bude takva da vam u nju stanu tri sloja keksa i tri sloja krema.

Izvor: pressonline

0 komentari:

Objavi komentar