petak, 20. svibnja 2016.

KREMPITA! NARAVNO, RECEPT JE OD MOJE MAME, I VRLO BRZO SE PRAVI. KAZE MI MUZ: STO IH ONDA JEDEMO JEDNOM GODISNJE KAD SE TAKO BRZO PRAVE?







Sastojci
kora
7 zumanca
7 kasike secera
7 kasike mleka
7 kasike ulja
7 kasike brasna
na vrh noza praska za pecivo
krem

4 kesice pudinga od vanile
1 l vode
300 g secera
7 belanca
1-2 kasike secera
ukrasavanje
200g slaga
350 ml mleka
rendana cokolada



Priprema
1.
Penasto umutite zumanca sa secerom, dodajte ostale sastojke i izlite u podmazan duguljast pleh. Dimenzije mog pleha su 22×33 cm, dubina je 4,5 cm. Koru pecite na tihoj vatri oko 10-tak minuta, pazite da ostane zuta.
2.
Od litre vode oduzmite malo i rastvorite 4 pudinga, a ostatak stavite sa 300 g secera u neku duboku serpu da provri, pa skuvajte puding. Serpa mora da bude velika jer se tu dodaju belanca i ispadne puno kreme.
Izmaknite sa ringle i odmah u vrelo dodajte sneg od belanca koja ste umutili sa 1-2 kasike secera, i nezno sjedinite zicom da se lepo poveze sa pudingom. Ne mesajte prejako, treba da ostane vazdusasto (ovo je po savetu Snezane BG, mada je po mom receptu da se belanca i puding sjedine mikserom, takodje je odlicno i ja uglavnom tako pravim, videcete na slikama da je vazdusasto i tako, pa vi kako volite i kako vam je lakse..)

3.
Dok je jos vruce razlite krem preko vruce kore i poravnajte spatulom. Ostavite da se ohladi i stegne, a onda premazite umucenim slagom, ili isecite kocke i ukrasite slagom i rendanom cokoladom.
Ostavite u frizideru neko vreme da se dobro ohladi pre sluzenja.
Posluživanje
Kolac se vrlo brzo pravi, posto se sve radi dok su kora i krem vruci. Evo redosleda kojim ja radim:
-prvo izmerim i pripremim sve sastojke
-ukljucim rernu i dok se zagreva umutim koru i izlijem u pleh
-ukljucim ringlu za puding i dok voda ne provri umutim belanca
-u medjuvremenu stavim koru da se pece, za to vreme skuvam puding
-izvadim koru, sjedinim puding i belanca i odmah izlijem na jos toplu koru
– i to je to, vrlo jednostavno :))

Related Posts:

  • KREMASTI PLAZMA KOLAČ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Za koru: 4 jaja, 4 kašike šećera, 4 kašike brašna, 1 šoljica ulja, 1 kesica praška za pecivo, 4 kašike kakaoa, Koka-kolac sa kikirikijem400 ml Koka-kole. Za fil: 300 … Read More
  • RISUS! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ovaj osmijeh ( RISUS ) posvetit’ ću mojoj mlađoj punoljetnoj kćeri za koju je i bio napravljen. Dok ovo pišem ona u crkvenom bendu Risus ima probu i s osmijehom na l… Read More
  • NAPOLITANKA TORTA! BRZO I JEDNOSTAVNO! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ovo je zaista fantastična,kremasta torta koja pre svega jako,jako brzo se pravi a ukus je mmmmmmm… Sastojci KORICA 8 belanaca, 8 kašika šećera, 10 kašika mlevenih or… Read More
  • TURSKI SPECIJALITET ZA DANAŠNJI SUPER BRZI RUČAK (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SASTOJCI fil: oko 600 g pilećeg filea 1 glavica luka 2 paprike 1 paradajz oko 150 g kuhanog graška začini so, biber, vegeta, mljevena crvena paprika za palačinke: 2 … Read More
  • KO JE ODREDIO DA ŽENE BUDU SLUŠKINJE MUŠKARCIMA?…. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ko je odredio da žene budu sluškonje muškarcima? U braku sam 3 godine i do prosle godine sam “znala” da kuvam i sa uzivanjem kuvala i sa sebe i za muža, a onda smo ot… Read More

0 komentari:

Objavi komentar