srijeda, 4. svibnja 2016.

LAGANINI TORTICA OD KEKSA

tortaa



SASTOJCI:

400 gr. Petit keksa
1.litar.mlijeka
2 pudinga od cokolade
1 vanilin šecer
8 kašika šecera
2 kašike kakoao
250 gr.margarina
2 šlag pjene(mlijeko,šecer po uputstvu)
malo čokolade za dekoraciju i jagoda
PRIPREMA:



Izlomiti keks na komade.
7 dcl.mlijeka i šecer staviti da kuha.
Kada mlijeko prokuha dodati( puding, kakao i vanilija, šecer pomješati sa 3 dcl hladnog mlijeka)
Kada je puding gotov dodati margarin (maslac) koji je bio na sobnoj temparaturi i izmješati.
Preliti preko keksa i sve dobro izmješati.
Staviti u plasticnu posudu okruglog oblika, koju obložite s folijom.
Staviti u frižider da se ohladi i dobro stegne (oko 3h).
Kada se torta stegnula okrenemo je naopako na podlogu (tacnu).
Premazati sa šlag pjenom, ukrasiti cokoladom i jagodama. Jednostavno za napraviti.



Izvor: namirnice.ba

0 komentari:

Objavi komentar