nedjelja, 8. svibnja 2016.

NAJBOLJI RECEPT ZA CUPAVCE





Čupavci – poznati balkanski kolač.Recept naše bivše susjede iz Krapine, godinama ga čuvam i pripremam po njemu.Uz ovaj recept je priložen i video za pripremu.



Sastojci 10 osoba
Biskvit

– 3 jaja
– 16 kašika brašna
– 13 kašika ulja
– 10 kašika šećera
– 100 ml mlijeka
– 1 prašak za pecivo
– 1 vanilij šećer


glazura
– 150 g maslaca / butera
– 150 g čokolade za kuhanje
– 150 g šećera
– 200 ml mlijeka
– oko 200 g kokosovog brašna



Priprema
1.

PRIPREMA BISKVITA
– umutiti jaja sa šećerom i vanilij šećerom
– neprestano miksajući dodati ulje i mlijeko
– dodati pola količine brašna
u drugu polovicu umiješati prašak za pecivo
– mješati, malo zatim dodati i ostatak brašna s'praškom za pecivo
– tepsiju malo nauljiti i posuti s'malo brašna
– zbog rezanja biskvita u kocke po mogučnosti uzeti četvrtast oblik tepsije
– jednakomjerno rasporediti tjesto
– peći u zagrijanoj pećnici na 160°C oko 20 min.
PRIPREMA GLAZURE
– prokuhati mlijeko sa šećerom
– kad mlijeko prokuha dodati maslac i čokoladu
– neprestano mješati dok smjesa ponovo ne prokuha
– smjesu ohladiti da bude mlaka
DALJNA PRIPREMA
– biskvit isto tako ohladiti
– biskvit izrezati na kocke
– zatim kocke bisvita namakati u mlaku smjesu čokolade
– potom ih uvaljati u kokosovo brašno
– ponoviti postupak za svaku kocku bisvita,
previše namočene kocke biskvita malo ocijediti
– čupavce poslužiti ohlađene
– uspješnu pripremu vam želim

Related Posts:

0 komentari:

Objavi komentar