srijeda, 25. svibnja 2016.

NAJBRŽA KREMPITA SA KEKSOM





SASTOJCI
Kora:
• 500g keksa

Fil:
• 1l mleka
• 4 kom. jaja
• 250g margarina
• 16 kaš. šećera
• 3 kaš. brašna
• 3 kaš. griza
• 2 kaš. gustina
• 2 kesice šlaga



PRIPREMA
1. Od litre mleka odvojiti jednu šolju a ostatak staviti da se kuva sa 250g margarina.
Umutiti 4 žumanca sa 8 kašika šećera, 3 kašike brašna, 3 kašike griza i 2 kašike gustina. U ovo dodati onu odvojenu šolju mleka pa zakuvati u ostatak mleka kada provri.

2. Posebno umutiti 4 belanca sa 8 kašika šećera u čvrst šam pa ga dodati u vruć, predhodno skuvan krem, i promešati varjačom da se što bolje sjedini.

3. U međuvremenu u veću đuveč tepsiju poređati red keksa, moja je 23x39cm. Nije potrebno
natapati keks.

4. Preko poređanog keksa nasuti vruć fil i poravnati površinu. Sipati polako fil da se keks ne ispomera.Preko fila poređati još jedan red keksa.
Ostaviti da se ohladi pa odgore staviti dve kesice šlaga. Držati nekoliko sati u frižideru da keks omekša i sve se dobro stegne. Najbolje praviti uveče za sutradan.

Izvor; www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar