
SASTOJCI
biskvitna podloga
• 500 g keksa Noblice ili Moto
• 200 g maslaca
čoko-lešnik krem
• 6 jaja
• 6 kašika šećera
• 250 g maslaca
• 200 g prepečenog lešnika
• 150 g mlevene plazme
• 9 kašika šećera u prahu
• 100 g otopljene, crne čokolade
ganache krema
• 200 ml slatke pavlake
• 220 g crne čokolade
• 50 g malsaca
i još je potrebno
• šlag od čkololade
• mleko za šlag od čokolade
PRIPREMA
U seckalici ili multipraktiku usitniti 500 g keksa Noblica ili Moto, pa lepo umešati sa prethodno umućenim maslacem.
U okruglom kalupu promera 28 cm dobro izravnati masu i ostaviti sa strane.
Ukoliko je stavite u ovoj fazi u fružider, biskvitna podloga će se previše stegnuti i onda će vam se kema odvajati, neće se lepo prilepiti jedno uz drugo.
Na pari umutiti 6 jaja sa 6 kašika šećera, prethodno dobo umućeno mikserom. Kada se blago zgusne, pazite da se krema ne prekuva, ostaviti da se dobro ohladi.
Penasto umutiti 250 g maslaca (možete i pola-pola…pola maslaca, pola margarina) sa 9 kašika šećera u prahu.
Kada se krem od jaja ohladio, postepeno ga dodavti u umućen maslac, stalno mešajući.
Zatim dodati 100 g otopljene čokolade, mlevenu Plazmu i grubo iseckan prepečen lešnik.
Sve dobro izmešati i premazati preko keks podologe. Sada možete staviti u frižider na hlađenje.
Napraviti ganache kremu. Slatkoj pavlaci dodati sitno iseckanu čokoladu i maslac, i veoma pažljivo mešati i dovesti do tačke ključanja (nikako ne sme da provri). Skloniti sa vatre i dalje polako mešati dok se sve lepo ne sjedini i masa postane glatka. Ostaviti na kratko da se prohladi, možda 7-8 min,pa premazati preko torte koja se hladi u frižideru.
Vartiti nazad u frižider.
Umutiti šlag od čokolade i ukrasitit po želji.
Tortica je veoma jaka i kalorična, zato pažljivo i pomalo konzumirati. Prijatno.

Izvor: https://www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar