![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhHlXaDP-GiUE45dULomUz4TXu7sRshUXoIJgp7hS-6njYF9jbZwl1vm9zoJPFdEloPhCqEozwk22q4tBPy1wADuXRbAdNN3Ewa9Vk5KihjdGRJLqQdXan_K0lxiQH_FYzy0KSmrBvvVRWG/s640/13413172_1069638793091664_8255037475165338064_n.jpg)
Biskvit
7 bjelanjaka
7 žlica šećera
7 žlica oštrog brašna
3 žlice mlake vode
Preljev
1 dl mlijeka
malo ruma
Krema
7 žumanjaka
7 žlica šećera
6 žlica oštrog brašna
1 žlica gustina
8 dl mlijeka
250 g margarina
1 kesica šlag pjene
50 g čokolade
Priprema
Biskvit: Izmiješati 7 bjelanjaka i postepeno nadodavati šećer, pa brašno i vodu. Biskvit staviti u nauljenu tepsiju i peći na 160°C dok biskvit ne porumeni (oko 25 min). Izvaditi biskvit čim dobije boju jer će u protivnom biti pretvrd. Ostaviti biskvit da se ohladi.
Kada je biskvit ohlađen treba ga nabosti čačkalicom i preliti s 1 dl mlijeka i malo ruma.
Krema: dobro izmiješati žumanjke, brašno, šećer, gustin i 1 dl mlijeka. Navedenu smjesu dodati u 7 dl vrućeg mlijeka i kuhati (kao puding) 5 minuta.
Ostaviti kremu da se ohladi.
Kada je krema hladna u nju dodati 1 margarin i dobro izmiješati. Gotovu kremu premazati po biskvitu.
Pripremiti šlag po uputama na kesici i premazati kolač. Nakon toga sitno nasjeckati čokoladu i posuti po kolaču.
0 komentari:
Objavi komentar