srijeda, 15. lipnja 2016.

BANANA SPLIT TORTA







SASTOJCI
Biskvit
5 jaja (razdvojenih)
5 kašika vrele vode
150 g šećera
100 g brašna
25 g gustina (svjetli biskvit)
25 g kakaa (tamni biskvit)

ČOKO KREMA
250 g mascarpone sira
150 g skuhanog pudinga od čokolade
25 g kakaa
75 g tamnije čokolade
po ukusu šećera
150 g ulupanog vrhnja za šlag
VANILA KREMA
2 listića želatine
300 g skuhanog pudinga od vanilije
100 g ulupanog vrhnja za šlag

I JOŠ POTREBNO
4 – 5 banana
250 g ulupanog vrhnja za šlag



PRIPREMA
BISKVIT
2.
Rernu zagrijati na 200*C. Kalup (26cm) obložiti papirom za pečenje.
3.
Umutiti bjelanjke sa prstohvatom soli. Lagano sipati 50 g šećera neprestano muteći.
4.
Žumanjke pjenasto umutiti sa 5 kašika vode, dodati ostatak šećera pa mutiti dok se ne dobije kremasta smjesa. Onda dodati brašno i umućene bjelanjke, sve lagano izmješati.
5.
Odvojiti 250 g tijesta pa u jedan dio dodati 25 g kakaa, a u drugi 25 g gustina.
6.
Kore peći oko 30 min. zavisno od rerne. Ohladiti.
7.

ČOKO-KREMA:
8.
Skuhati puding od čokolade i odvojiti 150 g pa ga izmješati sa mascarpone sirom, kakaom i otopljenom čokoladom. Po želji pošećeriti.
9.

VANILA-KREMA
10.
Skuhati puding od vanilije pa odvojiti 300 g. Želatinu natopiti u malo vode pa je zagrijati i dodati u puding. Ostaviti na hladno.
11.
Umutiti čvrsto 500 ml vrhnja za šlag. 150 g dodati u čokoladnu, a 100 g u kremu od vanilije. Ostatak ostaviti za ukrašavanje.
12.

SLAGANJE:
13.
Ohlađene kore presjeći da se dobiju 2 tamne i 2 svjetle kore.
14.
Prvo staviti svjetlu koru u kalup za torte pa je premazati polovinom čoko-kreme. Prekriti tamnom korom.
15.
Banane presjeći po dužini pa ih poredati preko tamne kore. Premazati vanila-kremom pa prekriti svjetlom korom.

16.
Sada premazati ostatak čoko-kreme i staviti zadnju, tamnu koru.
17.
Ukrasiti ostatkom šlaga ili još po želji.
Posluživanje
Moram napomenuti da sam kore radila na drugačiji način, a ne kako stoji u original receptu. Svjetle sam pravila od 3 jajeta, 3 kaš. šećera, 3 kaš. brašna, 1 vanilin šećer i trun soli i tako 2X, tj. dvije takve kore. A tamne sam pravila po Domsinom receptu Čokolada u četiri boje

izvor:www coolinarika.com

Related Posts:

  • KOLAČ KOJI SE PRAVI ZA 10 MINUTA: TOLIKO DOBAR DA ĆETE PLAKATI OD SREĆE (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Najlepše stvari u životu često su i najjednostavnije. Takav je slučaj i sa slatkišima, a ovaj je definitivn… Read More
  • LEŠNIK ŠTANGLICE (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SASTOJCI Kora 4 belanceta prstohvat soli 80 g secera 20 g brasna 80 g pecenih, mlevenih lesnika Fil 8 zum… Read More
  • KIVI KOLAC (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SASTOJCI Kora 12 jaja 12 zlica secera 2 dcl ulja 12 zlica brasna 4 zlice kakaoa 1 prasak za pecivo 2 dcl ml… Read More
  • DVOBOJNA LEDENA ČOKOLADNA TORTA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SASTOJCI Biskvit 3 manja jaja 7 dag šećera 7 dag brašna 2 žlice kakaa malo mlijeka ili likera Tamna krema … Read More
  • JEDNOSTAVNE ZAGREBAČKE KREMŠNITE ZA POLA SATA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci: 250 g zamrznutog Lisnatog tijesta Za kremu: 1 Krema za kremšnite 500 ml vode Za šlag: 600 ml vrhn… Read More

0 komentari:

Objavi komentar