
SASTOJCI
Biskvit
• 2 jaja
• 2 bjelanjka
• 4 žlice šećera
• 2 žlice ulja
• 4 veelike žlice brašna
• 1 prašak za pecivo
Preljev za biskvit
• 200 ml vode
• 2 žlice šećera
• 1 vanilin šećer
• 1 limun – korica i sok
Čoko fil
• 250 ml slatkog vrhnja
• 200 g čokolade za kuhanje
Cherry fil
• 300 g višanja
• 3 žlice šećera
• 1 vanilin šećer
• 200 ml vode
• 1 puding od vanilije
• 1 žlica gustina
Vanilla fil
• 500 ml mlijeka
• 150 g šećera
• 2 vanilin šećera
• 2 žumanjka
• 2 pudinga od vanilije
• 1 želatina
• 250 ml slatkog vrhnja
PRIPREMA
Za biskvit najprije razdvojiti žumanjke od bjelanjaka pa bjelanjke izmiksati sa šećerom u čvrst snijeg, a zatim dodati 2 žumanjka jedno po jedno. Brašno pomiješati s praškom za pecivo pa dodati izmiksanim jajima i na kraju ulje. Smjesu uliti u okrugli kalup promjera 26 cm obložen papirom za pečenje. Ispeći.
Gotov biskvit izvaditi iz kalupa, skinuti papir i ostaviti da se hladi.
Hladan biskvit prerezati vodoravno na pola tako da dobijemo dva jednaka dijela.
Vodu, šećer i vanilin šećer za preljev prokuhati pa dodati koricu i sok jednog limuna. Ohladiti.
Za čoko fil na laganoj vatri otopiti čokoladu u slatkom vrhnju, miješati da se ujedini. Ova smjesa ne smije prokuhati.
Otopljenu i ujednačenu smjesu ostaviti da se ohladi, a hladnu dobro izmiksati mikserom.
Ovaj fil premazati na natopljeni prvi dio biskvita pa preklopiti drugim dijelom. Natopiti i njega.
Sad oko biskvita staviti okrugli obruč za torte.
Za cherry fil prokuhati višnje sa šećerom, vanilin šećerom i vodom pa ohladiti. Kada je hladno, ocijediti višnje i samljeti ih u multipraktiku ili štapnim mikserom, a u vodi, u kojoj su se višnje kuhale, razmutiti prašak za puding i gustin. U posudu u kojoj su se višnje kuhale vratiti samljevene višnje i dodati vodu s razmućenim pudingom i gustinom, vratiti na peć i kuhati dok se ne zgusne. Vruć istresti na biskvit. Ostaviti da se ohladi.
Za vanilla fil želatinu natopiti s 4 žlice hladne vode i ostaviti da nabubri. Staviti 300 ml mlijeka da prokuha zajedno sa šećerom i vanilin šećerom, a preostalih 200 ml mlijeka razmutiti s pudingom i 2 žumanjka pa dodati prokuhalom mlijeku i šećeru. Skuhati gustu kremu. U vruću kremu dodati nabubrenu želatinu i dobro, dobro izmiješati pa ostaviti da se hladi.
Kada je krema hladna, umutiti čvrsto slatko vrhnje i dodati ga kremi. Izmiješati dobro da se ujednači pa istresti kremu na cherry fil. Staviti u hladnjak na 3 sata. Nakon toga skinuti obruč i ukrasiti po želji.
Izvor: https://www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar