utorak, 21. lipnja 2016.

DINKINA TORTA OD ORAHA







Sastojci
Biskvit
7 jaja
400 g šećera
2 vanilin šećera
15 žlica vode
200 g mljevenih oraha
250 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
korica limuna
rum za namakanje biskvita
Krema
3 jaja
200 g šećera
2 vanilin šećera ili žličica ekstrakta od vanilije
120 g glatkog brašna
1/2 l mlijeka
250 g maslaca
150 g tamne čokolade
Glazura
100 g čokolade
40 g maslaca
Dekoracija
150 g čokolade
polovice oraha



Priprema
1.
Pjenasto izmiksati žumanjke i oba šećera, dodavati žlicu po žlicu vode i koricu limuna.
Pomiješati orahe, brašno i prašak za pecivo.
Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg.
Snijeg i mješavinu oraha, brašna i praška za pecivo naizmjence ručno umiješati u tijesto.


2.
Smjesu uliti u okrugli kalup za torte (promjera 26 cm) obložen papirom za pečenje, poravnati i peći oko 45 min na 180°C – najbolje provjeriti čačkalicom. Biskvit izvaditi iz kalupa i ohladiti na rešetki.
3.
Za kremu izmiksati jaja, brašno, šećer, vanilin šećer i 150 ml hladnog mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhati, u njega uliti pripremljenu smjesu i stalno miješajući kuhati na laganoj vatri dok se krema ne zgusne. Podijeliti kremu na dva dijela, u jedan dodati čokoladu, prekriti prozirnom folijom da se ne uhvati korica i ohladiti na sobnoj temperaturi.
U svaku kremu dodati pola količine maslaca sobne temperature i mikserom dobro izmiksati sve dok se maslac ne sjedini s kremom.
* Skoro uvijek radim dozu і pol kreme. Tako dobijem veću i izdašniju tortu.

4.
Pečeni i ohlađeni biskvit prerezati na tri ili četiri dijela, svaki dio namočiti rumom razblaženim sa toplom vodom i premazati kremom. Cijelu tortu izvana premazati kremom i ostaviti preko noći u hladnjaku da se dobro ohladi.

5.
Za glazuru, rastopiti na pari čokoladu s maslacem, preliti preko torte i dok je glazura još mekana ukrasiti polovicama oraha.

6.
Za čokoladne pločice, čokoladu rastopiti i namazati ravnomjerno u tanjem sloju na papiru za pečenje. Ostaviti da se stisne, a zatim pomoću tankog noža rezati pločice, odvojiti ih pomoću špatulice i zalijepiti na tortu.

izvor:www coolinarka.com

Related Posts:

  • FIL MUNCHMALLOW Sastojci Biskvit 6 jaja 8 žlica šećera 2 žlice vode 6 žlica ulja 6 žlica brašna 3 žlice kakao 1 prašak za pecivo (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Krema 4 žumanjka 6 žlica šećera 2 žlice gustina… Read More
  • 10 namirnica koje čiste jetru i ubrzavaju sagorijevanje kalorija Što god tijekom života pojedemo i popijemo prolazi kroz našu jetru. Upravo zbog toga ovaj organ trpi i upija sve naše loše prehrambene navike i svojim radom štiti naše tijelo. Želite li učiniti dobru stvar za svoje tijel… Read More
  • Danas smo muž i ja slavili 20 godina braka… Danas smo muž i ja slavili 20 godina braka. Bilo je to veliko slavlje koje je još povećala vijest da ćemo postati roditelji 6. put. Danas su nas ljudi ispitivali koja je tajna našeg braka. (adsbygoogle = window.a… Read More
  • KOLAČ NA BRZAKA, PERFE KOCKE Sastojci Biskvitna podloga 6 kom bjelanjaka 20 dag šećera 10 dag margarina otopljenog 12 dag brašna 2 žlice kakaa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Krema 3 dag želatine u prahu ( 3 paketića) 25 d… Read More
  • Bio Ciga u Africi… Bio Ciga u Africi, pa kad se vratio, priča ostalima: – Tamo u ta pustinja niiišta nema, ni travka, ni drvo, ni brdo, sve ravno – sam’ pesak! – E? – Ma da! I tako ti idem ja, idem, idem, kad iskoči pred (adsbygoogle = … Read More

0 komentari:

Objavi komentar