utorak, 21. lipnja 2016.

DINKINA TORTA OD ORAHA







Sastojci
Biskvit
7 jaja
400 g šećera
2 vanilin šećera
15 žlica vode
200 g mljevenih oraha
250 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
korica limuna
rum za namakanje biskvita
Krema
3 jaja
200 g šećera
2 vanilin šećera ili žličica ekstrakta od vanilije
120 g glatkog brašna
1/2 l mlijeka
250 g maslaca
150 g tamne čokolade
Glazura
100 g čokolade
40 g maslaca
Dekoracija
150 g čokolade
polovice oraha



Priprema
1.
Pjenasto izmiksati žumanjke i oba šećera, dodavati žlicu po žlicu vode i koricu limuna.
Pomiješati orahe, brašno i prašak za pecivo.
Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg.
Snijeg i mješavinu oraha, brašna i praška za pecivo naizmjence ručno umiješati u tijesto.


2.
Smjesu uliti u okrugli kalup za torte (promjera 26 cm) obložen papirom za pečenje, poravnati i peći oko 45 min na 180°C – najbolje provjeriti čačkalicom. Biskvit izvaditi iz kalupa i ohladiti na rešetki.
3.
Za kremu izmiksati jaja, brašno, šećer, vanilin šećer i 150 ml hladnog mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhati, u njega uliti pripremljenu smjesu i stalno miješajući kuhati na laganoj vatri dok se krema ne zgusne. Podijeliti kremu na dva dijela, u jedan dodati čokoladu, prekriti prozirnom folijom da se ne uhvati korica i ohladiti na sobnoj temperaturi.
U svaku kremu dodati pola količine maslaca sobne temperature i mikserom dobro izmiksati sve dok se maslac ne sjedini s kremom.
* Skoro uvijek radim dozu і pol kreme. Tako dobijem veću i izdašniju tortu.

4.
Pečeni i ohlađeni biskvit prerezati na tri ili četiri dijela, svaki dio namočiti rumom razblaženim sa toplom vodom i premazati kremom. Cijelu tortu izvana premazati kremom i ostaviti preko noći u hladnjaku da se dobro ohladi.

5.
Za glazuru, rastopiti na pari čokoladu s maslacem, preliti preko torte i dok je glazura još mekana ukrasiti polovicama oraha.

6.
Za čokoladne pločice, čokoladu rastopiti i namazati ravnomjerno u tanjem sloju na papiru za pečenje. Ostaviti da se stisne, a zatim pomoću tankog noža rezati pločice, odvojiti ih pomoću špatulice i zalijepiti na tortu.

izvor:www coolinarka.com

Related Posts:

  • SOČNA KOCKA OD ANANASA! STARI JE OVO RECEPT ALI IPAK MODERAN. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SASTOJCI BISKVIT: 4 jaja 4 velike žlice brašna 4 velike žlice šećera 1 velika žlica kakaa u prahu 1/2 praška za pecivo KREMA: 1/2 l mlijeka 1 margarin za kreme 20d… Read More
  • KOLAČ SA ORASIMA I GRIZOM (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci: BISKVIT: 4 jaja 1 šolja od b ijele kafe šećera 1 šolja ulja 1 šolja mlijeka 1 šolja mljevenih oraha 1 šolja brašna 1 prašak za pecivo 250 gr bebi griza … Read More
  • ROLAT TORTA S BANANAMA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci:Količina:•jaja 6 •šećer 6 kašika •brašno 3 kašike •gustin 3 kašike •džem od jagoda 300 gr •belanca 6 •šećer 12 kašika •griz 1 kašika •žumanca 6 •mleko 1 l… Read More
  • MOCART! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SASTOJCI BISKVIT 5 jaja 18 dag šećera 16 dag brašna 1 prašak za pecivo 2 dl mlijeka 2 dl ulja 10 veeelikih žlica oraha KREMA 0,5 l mlijeka 1 puding od vanilije 2 ž… Read More
  • PITA KOJA SE NE MOŽE OPISATI RIJEČIMA…JEDNOSTAVNO MORATE JE PROBATI (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci 500g kore za savijače 1 srednja glavica crvenog luka 500g mlj. mesa po izboru 3 srednja krumpira začini po ukusu sol, vegeta, biber Preljev 3 jaja 1 dc ulj… Read More

0 komentari:

Objavi komentar