subota, 18. lipnja 2016.

KREMASTE MAK KOCKE







Sastojci

1 kora
3 belanca
3 kašike kristal šećera
3 kašike brašna
2 kašike ulja
2 kore-ovo je mera za 1 koru
3 belanca
3 kašike kristal šećera
5 kašika nemlevenog maka
2 kašike brašna

krema
1/2 l mleka
1 puding od vanile
6 žumanjka
7 kašika šećera
200 gr margarina
ekstrakt od mentola
dekoracija
1 šlag krem od vanile
1,5 deci mleka



Priprema
1.
ispeći jednu belu koru i dve kore sa makom, u tepsiji veličine20×27 na 200 c oko 10 minuta.
2.
umutiti žumanjke sa šećerom, dodati puding i zakuvati u mleku na laganoj vatri, kad se ohladi dodati margarin i ekstrakt od mentola.
3.
mak kora-fil-bela kora-fil-mak kora ,tanak sloj fila-šlag
izvor:www coolinarika.com

Related Posts:

  • TUFAHIJE (JABUKE PUNJENE ORASIMA) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tufahije su omiljeni recept bosanske kuhinje, s tipičnim namirnicama i okusom. Ne želite li propustiti užitak u njima, a za vas su energetska bomba, smanjite koli… Read More
  • Crnogorac pronađe … (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Crnogorac pronađe na ulici novčanik sa 2.000 eura i dokumentima. Ode kući i javi se telefonom u radio-program, gdje je u toku emisija muzičkih čestitiki i pozdrava… Read More
  • VANIL KIFLICE SA JABUKAMA! PREUKUSNE SU (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci 500 gr brasna 200 ml toplog mlijeka 1 kasika suhog kvasca 60 gr secera 50 gr putera(omeksalog) 2 jaja nadjev: 1/2 kg ociscenih i oguljenih jabuka 150 ml … Read More
  • REMAKE STAROG KLASIKA. BOMBA OD ČOKOLADE I LJEŠNJAKA, TOTALNO PO MOM GUŠTU! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SASTOJCI biskvitne kore 9 žumanaca 180 g šećera 180 g maslaca 180 g tamne čokolade 200 g prženih mljevenih lješnjaka (pistacija ili badema) 50 g mljevenih keksića… Read More
  • ČOKOLADNE KOCKE BEZ JAJA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jedan od onih kolača koji su pravi spas kada se probudite u nedelju ujutro i shvatite da gosti dolaze a vi nemate ništa slatko za posluženje SASTOJCI Za kolač: 2… Read More

0 komentari:

Objavi komentar