subota, 18. lipnja 2016.

KRUH KOJI JE ZALUDIO BALKAN, NIJEDNA PEKARA NE MOŽE NAPRAVITI NITI SLIČAN, SPECIJALAN RECEPT KOJI MORATE PROBATI !!








Sastojci

1 salica=250 ml

1 salica + 1.5 salica bijelog brasna

1 zlicica soli

1 vrecica (8g) suhog kvasca

1/2 zlice secera

1 salica tople vode

malo kukuruznog brasna za posipati pleh


Premaz:

1 bjelanjak

1 zlicica vode




Priprema

1.

U vecoj posudi izmijesajte 1 salicu brasna, sol, kvasac i secer. Izmijesajte i dodajte toplu vodu.

Mikserom (s nastavcima za tijesto) mijesajte par minuta.

2

Pomalo dodavajte preostalo brasno (otprilike 1.5 salica) dok ne dobijete glatku smjesu koja se ne ljepi. Mijesite otprilike 10-tak minuta.

Tijesto stavite u nauljenu posudu i prekrijte krpom.

Stavite posudu u pecnicu sa upaljenim svijetlom na otprilike sat i pol dok se smjesa ne udvostruci.

3.

Premjesite. Na pobrasnjenoj povrsini oklagijom razvaljajte tijesto u pravokutnik velicine otprilike 30x38 cm. Zarolajte i pritisnite krajeve.

Oblozite pleh papirom za pecenje, lagano ga namastite i pospite kukuruznim brasnom.

Prebacite tijesto na pleh, zarezite nozem na par mjesta preko struce i premazite bjelanjkom pomijesanim sa malo vode.

4.

Pokrijte krpom i ponovo stavite u pecnicu sa upaljenim svijetlom na otprilike 45 minuta.

Pecite na 190C 40-45 min (kod mene se ispeklo nakon 35 min.)

Vruci kruh zamotajte u vlaznu cistu krpu dok ne omeksa.

Related Posts:

0 komentari:

Objavi komentar