utorak, 5. srpnja 2016.

CHOCODU! OVAJ KOLAČ-TORTA JE JEDNO NOVO OTKRICE KOJE MORATE PROBATI!





Uvek težak izbor za desert: crna čokolada, bela čokolada ili sladoled? Chocodu je all inclusive poslastica koja vas oslobađa bremena biranja.

SASTOJCI:
BISKVIT:
300 g mlevenog “Plazma” keksa
1 kašika kakaa
Oko 2 dl mleka

BELI FIL
300 g milerama “Dukat”
1 kesica vanilin šećera
100 g bele čokolade
0,5 kesice želatina “Dr Oetker”
2-3 kašike šećera
TAMNI FIL
200 g milerama “Dukat”
100 ml slatke pavlake
100 g čokolade sa visokim sadržajem kakaa
1 kašika Ness kafe
Malo vrele vode za rastvaranje Ness kafe
0,5 kesica želatina “Dr Oetker”
2-3 kašike šećera



PRIPREMA:
BISKVIT:
Keks i kakao ručno mešati sa mlekom dok se ne sjedini u jednoličnu masu (ne sme biti suva, a ni previše vlažna i gnjecava; dodavati malo po malo mleka). Razvaljati u tepsiji (dimenzije oko 20×35 cm).

BELI FIL:
Želatin preliti sa 5 kašika hladne vode i ostaviti 10-ak minuta da nabubri. Mikserom umutiti šećer, vanilin šećer i mileram. Nabubrelom želatinu dodati na kockice izlomljenu belu čokoladu i istopiti na pari ili tihoj vatri. Dodati 4-5 kašika umućenog milerama i još malo grejati uz mešanje dok se masa ne ujednači. Skinuti sa vatre i ulivati polako uz mućenje mikserom u preostali mileram. Preliti preko biskvita i staviti u zamrzivač 20-ak minuta da se stegne.

TAMNI FIL:
Želatin preliti sa 5 kašika hladne vode i ostaviti 10-ak minuta da nabubri. Mikserom umutiti šećer, mileram i slatku pavlaku. Nabubrelom želatinu dodati na kockice izlomljenu crnu čokoladu i istopiti na pari ili tihoj vatri. Ness kafu rastvoriti u vreloj vodi i dodati u šerpu sa želatinom i čokoladom. Skinuti sa vatre i ulivati polako uz mućenje mikserom u umućeni krem od milerama i slatke pavlake. Preliti preko belog fila i ostaviti u frižideru najmanje 4 sata da se stegne.

Posluživanje
Ozbiljni zavisnici od čokolade mogu ceo kolač preliti čokoladnom glazurom.

izvor:http://www.coolinarika.com/

Related Posts:

  • OD SASTOJAKA IZ KUCE: JEDNOSTAVNA BANANA SPLIT TORTA Sastojci Biskvit 7 belanaca 7 kasika šećera 2kasike kakaoa 10 kasika oraha 3 kasike brašna 1 prasak za pecivo (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); FIL 7 zumanaca 700 ml mleka 2 pudinga od banane 4 ban… Read More
  • ŠAPE GOTOVE ZA 30 MINUTA SASTOJCI 1 margarin 1 šolja (od 150 ml) ulja 1 šolja šećera 2 jajeta 2 kašike kiselog vrhnja 2 šolje mljevenih oraha 1/2 praška za pecivo po potrebi brašna (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); i još… Read More
  • ŠUMSKI ROLAT (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci Biskvit 6 jaja 7 juš. žlica šećera 2 vanilij šećera 6 juš.žlica mlijeka 8 juš.žlica ulja 2 juš.žlice kakaa 8 juš.žlica brašna 1 prašak za pecivo Voćni fil:… Read More
  • Izraelki “Krembo” (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci 4 osobe Biskvit: 70g gorki kakao praha 240 ml vode 250g Šećera ( kristal) 200g maslaca 8 žutanjaka 190g Pšenično glatko brašno Podravka 1 Prašak za peciv… Read More
  • LAZANJA, UKUSNA I BEZ PEŠENJA- GOTOVA ZA 20 MINUTA Sastojci Pakovanje Oreo keksa 6 kašika putera, istopljenog 230 ml krem sira 30 g šećera 2 kašike hladnog mleka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 350 ml šlaga 2 pakovanja gotovog pudinga od čokolade … Read More

0 komentari:

Objavi komentar