ponedjeljak, 4. srpnja 2016.

KROFNE PO RECEPTU MOJE SVEKRVE…ONA JE PRAVI MAJSTOR ZA NAPRAVITI SAVRŠENE KROFNE







Pokušat ću vam detaljno opisat postupak izrade jer mislim da je upravo to razlog da dobijete mekane i šupljikaste krafne…Želim da vam svima uspiju
Sastojci
500 g glatkog brašna
1 jaje
1 žumanjak
prstohvat soli
4 g suhog kvasca
2 žlice šećera
3 dcl mlijeka
2 žlice ulja
1 žlica margarina
limunova korica
i još potrebno
ulje za prženje
šećer za posipanje



Priprema
1.
Kvasac staviti da nadođe u toplo mlijeko zajedno sa jednom malom žlicom šećera i malom žlicom brašna.
U prosijano brašno dodati jaje,žumanjak, sol i ostatak šećera te uzašli kvasac.
Izmješati, pa dodati ulje, otopljeni margarin i lim.koricu.Dobro umješati (rukama ili spiralnim nastavcima miksera) da se dobije glatko tijesto(po potrebi dodati još brašna).

Tijesto pokriveno ostaviti da dobro nakvaše(ja sam ga zamjesila uveče u 11 da bi ujutru pravila)-bitno je da se tijesto udupla, a vrijeme ovisi od temperature prostorije.
Tijesto premjesiti te ga razvaljati na pobrašnjenu radnu površinu-otprilike prst debelo.Čašom vaditi krugove i ostaviti da nadođu 15 min.
Preokrenuti ih i ostaviti opet 15 min da kvašu.
Pržiti u zagrijanom ulju(ne smije biti prevruće da se ne bi stvarala pjena oko krafni) i to tako da se gornja dignuta strana stavlja prema dolje.
Prije prvog okretanja posuda mora biti pokrivena a kasnije otkrivena.
Ja ih pržim u posudi sa prozirnim poklopcem tako da čim primjetim da su blago porumenile odmah ih prevrćem(jako brzo budu gotove).Pazite da ne bi bi dobile smeđu boju jer će biti tvrde.
Vaditi ih na papirne ubruse da se osuše od viška masnoće.
Posipati šećerom u prahu, po želji možete ih i puniti.

izvor:www coolinarika.com

Related Posts:

  • OBAMA TORTA Jednostavno sa puuuno cokolade! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SASTOJCI • biskvit • 5 jaja • 150g šećera • 50 ml ulja • 70 ml mlijeka • 130g brašna glatkog • 5 kašika kakaa • 1 prašak za pecivo… Read More
  • SLAVNA DOKTORICA OTKRIVA: Radite ovo svaki dan i izliječite se od SVAKE BOLESTI! Dr. Slađana Velkov je rođena u Skoplju, a odrasla je u Srbiji. Studirala je medicinu u Nišu i Skoplju, gde je i diplomirala. sladjana-velkov-e1440880987543-600×3631 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); … Read More
  • KOKOS KOCKE Nemam reci, osim probajte Sastojci casa = 250 ml 2 1/2 case mleka 3 zumanaca 1 casa secera 1 vanilin secer (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 50 g brasna 50 g gustina 200 g maslaca 1 casa likera… Read More
  • ZA SAMO 7 DANA: Kompletno OBNAVLJANJE kostiju, tetiva, zglobova i totalno otklanjanje bola! Zdravstveni stručnjaci naglašavaju da veliki utjecaj na pojavu bolova u leđima, nogama i zglobovima ima nepravilno držanje tijela. 55dfec9e-4de8-46ad-826b-71a40a0a0a6c-nog-690×4801 (adsbygoogle = window.adsbygoogle ||… Read More
  • KOLAC GOTOV ZA 15 MINUTA:KEKS BANANA KOLAC Petit buere, banane, puding, nema pečenja, savršeno lagani i fini desertić za najmanje i one malo starije… (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SASTOJCI • 400 g petit buere keksa • 2 velike banane • 2 v… Read More

0 komentari:

Objavi komentar