nedjelja, 3. srpnja 2016.
Home »
» MARSHMALLOW BISCUITS
MARSHMALLOW BISCUITS
SASTOJCI
Biscuits
180g omeksalog maslaca
170g smedjeg secera
srz od 1 van. stapica (ja sam koristila obicni van. secer)
2 jaja
220g brasna
220g integralnog brasna
1 zlicica praska za pecivo
1 zlicica sode bikarbone
prstohvat soli
Marshmallow
10g zelatine u listovima
330g secera
16g meda
125ml vode
srz od1 van. stapica (kod mene opet van. secer)
…i jos
4 zlice marmelade od jagoda ili malina
ulje za podmazivanje forme
secer u prahu
300g tamne cokolade
PRIRPEMA
Maslac, secer i istruganu srz od jednog van. stapica oko pet minuta mikserom pjenasto umutiti.Dodati jaja i dobro sjediniti. Zatim dodati brasno, prasak za pecivo, sodu bikarbonu i prstohvat soli. Zamijesiti tijesto, podijeliti ga na dva dijela i svaki dio na lagano pobrasnjenoj povrsini razvaljti na 3 mm debljine. Razvaljano tijesto poloziti na dva pleha oblozena papirom za pecenje i ostaviti 30min. u hladnjaku. (Ja sam ovo odmah razvaljala na lagano pobrasnjenom papiru za pecenje, tako da poslije nema nepotrebnog prebacivanja.) Nakon 30min. izrezivacom za kekse, casom (ili sta vec imate, a moze posluziti svrsi) promjera 6, 5 cm izrezati 32 kruga i stavljati ih na 2 papirom za pecenje oblozena pleha. Razmak izmedju krugova bi trebao biti 3 cm. Peci u prethodno zagrijanoj pecnici na 180° oko 10 minuta dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. Ostaviti da se ohlade.
Za Marshmallow zelatinu u listovima izlomiti na sitne komadice, preliti sa 80ml hladne vode i ostaviti pet minuta da nabubri. Secer, med i 125ml vode staviti u manji lonac i na umjerenoj temperaturi mjesajuci zagrijavati dok se sav secer ne otopi. Zatim pojacati temperaturu i kuhati 2 minute, dok sirup ne postigne 115°C. (ovo je za one koji imaju kuhinjski termometar, ja nemam, znaci moze i bez toga. Za nas koji nemamo, jednostavno kuhati 2 minute..)
Iz zelatine istisnuti svu vodu i staviti je u posudu za miksanje. Lagano mikserom mijesati, a sirup u tankom mlazu dodavati uz rub posude. Dodati srz od van. stapica i dalje lagano mijesajuci. Sada pojacati mikser na najjace sto moze i miksati 10 minuta dok smjesa ne postane pjenasta i cvrsta, a volumen se utrostruci. Izliti masu u lagano nauljen pleh (20X30cm) da bude oko 2cm visoka. Povrsinu zagladiti sa lagano nauljenom skrticom ili nozem, ukoliko je potrebno. Ostaviti oko 3 sata da se stisne i slegne. Nakon toga izrezivac, modlu ili casu (promjera 6, 5cm) uvaljti u secer u prahu i izrezati 16 krugova.
Marmeladu zagrijati, premazati keks s marmeladom, na keks staviti Marshmallow i poklopiti drugim sa marmeladom namazanim keksom. Ostaviti da stoje 10min.
Cokoladu istopiti na vodenoj kupelji. Svaki Marshmallow Biscuits umociti do pola u cokoladu, otresti visak cokolade i slagati na papir za pecenje. Ostaviti 15min. da se stisne.
U dobro zatvorenoj posudi moze se drzati 7 dana u hladnjaku, a 3 dana izvan hladnjaka.
POSLUZIVANJE
Eto, to je originalni recept, a sad da vidimo sta sam ja radila. Kao sto sam vec gore rekla, ove van. stapice nisam imala, a kuhinjski termometar nemam uopce.
Koristila sam izrezivace promjera 5 cm, jer i inace volim sitnije kolace. Ispalo je 25 komada, a ostalo mi je keksa, ali to nije problem, vec cemo ga negdje ubaciti… U originalu su za kekse koristeni malo valoviti izrezivaci, a za Marshmallow okrugli, pa to jos ljepse izgleda..
Kad sam izrezivala Marshmallow sa secerom u prahu, nije bas islo, jer se secer nije prihvatao za plasticni izrezivac, pa sam ga onda nakon svakog izrezivanja oprala u hladnoj vodi i samo onako otresla od viska vode, kao i ruke. islo je puno brze.
Marmeladu nisam zagrijavala, a koristila sam od jagode.
Cokolada… ja sam imala manje od 200g (bila je otvorena), a malo sam i ulja dodala da ne bude mozda pretvrdo kad se stisne i bilo je dosta, cak je i ostalo.
I sad, nek mi netko kaze koja se rijec koristi za izrezivac, tako mi cudno zvuci, a ne mogu se niceg drugog sjetiti… pa da mogu ispraviti… :-))
Izvor:http://www.coolinarika.com/
Related Posts:
GOTOVA ZA 15 MINUTA A O UKUSU DA NE PRIČAM NEPEČENA TORTA SA MALINAMA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SASTOJCI 500 ml slatke pavlake 50 gr šećera u prahu 100 gr margarina 150 gr mlevenog keksa 200 gr zamrznutih malina 50 gr neskvika ili 100 gr čokolade 100 gr šl… Read More
OVO JE ORIGINALNI RECEPT ZA NAJPOZNATIJU ITALIJANSKU POSLASTICU: TIRAMISU (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci: 4 žumanjca 100gr šećera u prahu 500gr mascarpone sira 250 ml slatkog vrhnja 2 veća pakovanja piškota (48 komada) 2,5 dcl kuhane jake crne kafe (adsbyg… Read More
MENI JE OVAJ KOLAČ ZA ČISTU DESETKU: BAŠ JEDNOSTAVAN A JAKO UKUSAN (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci Biskvit: 3 jaja 4 žlice šećera 4 žlice brašna prstohvat soli 2 čajne žličice ekstrakta vanilije Krema: 7 jaja 5 vrećica želatine 4 žlice brašna 1 litra… Read More
SEOSKA LISNATA POGAČA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SASTOJCI 1 kg brasno 0,5l mleko 3 jaja 250 gr puter 1 dl ulje 1 kocka kvasac 1 kasika sol 1 kasika secer 400gr tvrdog sira (adsbygoogle = window.adsbygo… Read More
PITA OD PETIT KEKSI! BRZO,JEDNOSTAVNO I BEZ PEČENJA…. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SASTOJCI KREMA 1 l mlijeka 14 dag šećera 15 dag brašna(pola oštrog,pola gustina) 6 žutanjaka 12,5 dag margarina 1 v.ž ruma(ili par kapi arome ruma) još; oko 40 k… Read More
0 komentari:
Objavi komentar