utorak, 5. srpnja 2016.

Šlag torta sa jafa keksom





Donji deo:
250 ml slatke pavlake
300 gr mlevenog keksa
1 kisela pavlaka ( 180 gr )

Jafa deo:
150 gr šlag krema od vanile, može i običan šlag, šta imate
200 gr jafa keksa ( mi imali 300 gr, ali pojeli )
250 ml mleka


Treći deo:
250 ml slatke pavlake
3 kašike eurokrema ( onako sam zagrabila, jedna bila prepuna druga manje, otprilike )

Odgore:
šlag krem od čokolade, može od vanile, obični šlag, slatka pavlaka, opet šta nadjete, rendana čokolada



Priprema:

Prvo da kažem da se cela torta pravi odokativno jer se dodaje mleveni i jafa keks koji mogu biti suvlji pa donji sloj može biti tvrdji, što nikako nećemo, pravomo sočnu tortu, a opet može biti i redji, onda dodamo još malo keksa, 50 gr da bude gušće.

Umutiti slatku pavlaku, dodati kiselu, izmešati pa dodati mleveni keks i sve sjediniti.

Na okruglu tacnu istresti sve pa varjačom oblikovati koru, donji sloj. Treba da je tvrdje ali da možete varjačom razvući, malo pokvasite ruke pa oblikujete ivicu. Stavite u frižider.


Umutiti šlag krem sa mlekom i naseckati jafa keks, opet ako je preretko, čini vam se da neće dobro stajati na keks kori dodate malo mlevenog keksa ili oraha, 50 gr, da keks pokupi višak tečnosti. Ostavite sastrane da odstoji i keks upije dok napravite treći deo.

Umutiti slatku pavlaku i dodati joj eurokrem pa sve umutiti.

Izvaditi tacnu iz frižidera pa staviti jafa deo, trebalo bi da se lepo razvlači .

Preko naneti deo sa eurokremom.

Odgore dekorisati po želji, a može tako i da ostane jer je treći deo dosta kremast jer je napravljen od slatke pavlake i eurokrema.

Dobro ohladiti i poslužiti.

Related Posts:

  • FANTASTIČNA POSLASTICA – TURO RUDI TORTA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 200 g keksa prelivenog čokoladom 100 g + 50 g margarina 500 g sitnog sira 500 ml slatke pavlake 100 ml mleka 1 limun 4 kašike šećera 2 vanil-šećera 3 kesic… Read More
  • MAĐARICA…. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Još jedna u nizu,evo kako je ja radim. I da ne zaboravim najvažnije kore za mađaricu radim po receptu od kume Jasne,fil po receptu Zdenke moje prijateljice Sla… Read More
  • JEDNOSTAVNA ČOKOLADNA TORTA: VRLO SLIČNA DOBOŠ TORTI, ALI LAKŠA ZA PRIPREMU Torta vrlo slična širom svijeta poznatoj doboš torti, ali bez šećerne glazure. Taj detalj dosta olakšava pripremu, a torta će ipak biti dovoljno dobra da je s ponosom možete iznijeti pred ukućane i goste. (adsby… Read More
  • PLAZMICA Mleko u prahu i plazma… savršena kombinacija. Korice su tanke i prelivaju se mlekom, filovi su kremasti… ma prosto se topi u ustima…! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci KORE : 15 bel… Read More
  • VRHUNSKE ČOKOLADNE KOCKE SA BANANAMA BEZ PEČENJA, GOTOVE ZA “ČAS” (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci podloga 20 dkg mljevenih petit keksa 15 dkg otopljenog maslaca crni nadjev 7,5 dcl mlijeka 7 dkg(oko 3 pune žlice) gustine 7 punih žlica šećera 10 dkg ta… Read More

0 komentari:

Objavi komentar