četvrtak, 22. rujna 2016.

FERRERO ROCHER TORTA -ORGINALNI RECEPT ! OBAVEZNO POGLEDAJTE









Sastojci


Kora:
5 jaja
100 g čokolade za kuvanje
150 g šećera
70 g brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećera
30 g prezli
3 kašike mlevenih lešnika
3 kašike mlevenog kikrikija
70 g margarina


Fil:
1/2 l tečnog šlaga
100 g nutele
100 g čokolade za kuvanje
100 g mlevenih lešnjaka
100 g mlevenog kikirikija
200 g lešnjak napolitanki (naseckati)


Glazura:
1/2 l tečnog šlaga
300 g čokolade za kuvanje


Priprema



Kora:



Otopiti margarin i čokoladu na pari, pustiti da se prohladi.


Žumanca izmešati sa šećerom, dodati brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer, prezlu, otopljenu čokoladu, mlevene lešnike, kikiriki i sneg od bjelanaca (koje ste posebno umutili posebno).


Kalup namastiti, posuti sa mrvicama, istresti smesu i peći na 200 C oko 30 minuta. Kada se ohladi kora, preseći je na dve kore.


Fil: Izmutiti šlag dodati nutelu, mlevene lešnike i kikiriki, istopljenu čokoladu i nasjeckanu napolitanku.


Fil podeliti na dva djela, pa nafilovati na kore, preko gornjeg fila staviti glazuru, koja se napravi tako što se zagreje 1/2 l umućenog šlaga, paziti da ne proključa, pa dodati 300 g čokolade.


Ovom glazurom premazati tortu i ukrasiti.







Izvor: dnevnadozasrece.blogspot.ba

0 komentari:

Objavi komentar