utorak, 6. rujna 2016.
Home »
» JAJA STE UVIJEK SPREMALI NA KLASIČNI NAČIN ALI POSLE OVOG RECEPTA ĆETE PROMIJENITI NAČIN
JAJA STE UVIJEK SPREMALI NA KLASIČNI NAČIN ALI POSLE OVOG RECEPTA ĆETE PROMIJENITI NAČIN
Sastojci
250 gr kisele pavlake.
8 jaja
malo seckanog peršuna
150 gr rendanog tvrdog sira
1 kašika prezli
1 kašika putera (po želji)
Priprema
1.
Plići vatrostalni sud podmazati puterom, pa sipati kiselu pavlaku.
Jedno po jedno jaje (8 komada) pažljivo razbijati i spuštati u pavlaku.
2.
Posuti seckanim pešunom, narendanim tvrdim sirom pomešanim sa malčice prezli i po kojim grumenčićem putera.
3.
Peći dok jaja ne očvrsnu, a žumanca ostanu malo rovita (oko 10 minuta, na 220°C).
4.
A onda, korica svežeg hleba u ruke i sledi uživancija!
Posluživanje
Recept je iz Velikog narodnog (Patinog) kuvara (izdanje 1956. godine, str. 107), gde se preko jaja dodaju i komadići slanih inćuna (ringlice). Probala sam i tako, ali su mi bolja jaja u ovoj kombinaciji, samo sa sirom i pavlakom!
0 komentari:
Objavi komentar