![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhywBIfWW3Z1aZelV9HMKvx8cFPTySXVgyng9EmmC-a37YEfo6QCFPsGhXiefwWGTIryY3We1S7suFx9uRv2WwOsk34TtxKGm8CMP5zld0At4WnDqWk0S9151WHGkWQ4ilPTAffe3zyjE4/s640/14359024_1763070207265819_2462885105797777918_n.jpg)
Sastojci
500 g tankih kora
od 350 -500 g sira
1 čvrsti jogurt
1 dcl mineralne vode
4 jaja
ulje za premazivanje kora
sol
Priprema
1.
Umutiti jaja, jogurt i kiselu vodu, malo posoliti, probajte.
2.
U podmazanu tepsiju staviti 1/3 kora ali svaku posebno malo poprskati vrelim uljem ili namazati kistom.
Sir posolite i malo ga izmješajte možete dodati i jednu veliku žlicu kiselog vrhnja. Staviti polovinu sira na kore,zatim ponoviti postupak, ponovo kore koje prskate ili mažete, ostatak sira i na kraju kore.
Gibanicu isjeći u pravokutnike, i gornju koru poprskati vreljim uljem, zaliti smjesom od jaja, jogurta i malo soli.
Peći oko 35 minuta na 180C.
0 komentari:
Objavi komentar