subota, 24. rujna 2016.

KISELE CRVENE PAPRIKE “NA ŽIVO” ZA ZIMNICU

14449837_953514314778264_6427985060718636917_n




Nekad sam puno zimnice pravila, krastavci, rajčica, pekmezi, turšija…moji baš nisu ljubitelji, pa sam dijelila. Ostala sam samo na ovoj paprici jer samo to rado jedu.

SASTOJCI:



5 kg čiste očišćene crvene paprike
400 g šećera
130g soli
1l octa (kisko) akoholni bijeli
1 vinobran

PRIPREMA:

1. Paprike očistiti od sjemenki i narezati na polovice.
2. Stavite u dovoljno veliku posudu da možete miješati.
3. U drugoj posudi pomiješajte ocat, šećer, sol i vinobran.
4. Posuti to po paprikama.
5. Treba odstojati 24 sata u posudi. Treba povremeno sve to dobro promiješati.
6. staklenke operite i osušite u pećnici na 50¨.
7. Poslije 24 sata paprika se posloži u staklenke i zalije se tekućinom što je ostala od paprike, ostavite da se malo slegne i onda još nadopunite tekućinom i
Zatvorite ..
Posluživanje
Paprika je tvrda, prekrasna, uvijek radim duplu dozu… jedina zimnica kaja se uvijek sva pojela i uvijek fali…



izvor: http://dnevnadozasrece.blogspot.ba/

Related Posts:

0 komentari:

Objavi komentar