ponedjeljak, 5. rujna 2016.
Home »
» KOCKE SA SVJEŽIM SIROM
KOCKE SA SVJEŽIM SIROM
– KOCKE SA SVJEŽIM SIROM BY COOKIESEXPLAINED –
Kocke sa svježim sirom kombinacija su laganog prozračnog biskvita i pjenastog svježeg sira. Brza, jednostavna, osvježavajuća sirna poslastica!
Potrebno vrijeme:
Biskvit: 30 minuta
Krema: 15 minuta
Zahtjevnost:
Jednostavno
SASTOJCI
Biskvit
3 jaja
200 g šećera
200 g oštrog brašna
pola praška za pecivo
3-4 žlice vruće vode
Krema
600 g svježeg sira
0,5 l vrhnja za šlag
2 vrećice učvršćivača za šlag
4 žlice šećera u prahu (možda i više zavisno od kiselosti sira)
naribana korica limuna
POSTUPAK
Biskvit
Razdvojiti bjelanjke i žumanjke.
Od bjelanjaka električnom mješalicom napraviti čvrsti snijeg.
Žumanjke i šećer pjenasto izmiješati električnom mješalicom.
Dodati brašno, prašak za pecivo, vruću vodu i dodatno izmiješati.
Dodati snijeg od bjelanjaka i ručno umiješati da se dobije jednolična smjesa.
Lim za pečenje (unutarnje mjere 35×22 cm, visoki) premazati maslacem i posuti brašnom ili staviti papir za pečenje.
Smjesu uliti u lim za pečenje i ravnomjerno ju rasporediti.
U prethodno zagrijanu pećnicu staviti peći na 180 stupnjeva 15-20 minuta.
Pečeni biskvit izvaditi iz pećnice i ostaviti da se ohladi.
Hladan biskvit iskrenuti na radnu površinu.
Biskvit prerezati i donji dio (onaj koji je bio donji dok se pekao) vratiti u lim za pečenje.
Krema
Kremu početi raditi kada je biskvit hladan, tj. neposredno prije stavljanja na biskvit.
Vrhnje za šlag miješati električnom mješalicom na maloj brzini dvadesetak sekundi.
Dodati učvršćivače za šlag i šećer u prahu i nastaviti miješati na većoj brzini dok ne nastane šlag.
U drugoj posudi u ocijeđeni svježi sir naribati koricu limuna i malo izmiješati električnom mješalicom.
U sir dodati prethodno napravljeni šlag i sve dodatno izmiješati električnom mješalicom.
Kremu ravnomjerno rasporediti po biskvitu.
Pokriti gornjim dijelom biskvita i lagano ravnomjerno pritisnuti rukama.
Kolač staviti hladiti u hladnjak na par sati i prije serviranja ga posuti šećerom u prahu.
Bon Appetit by CookiesExplained!
Izvor: CookiesExplained
0 komentari:
Objavi komentar