kao sto vidite ovaj recept je sa jagodama,jagode su nam prosle, za one koji žele eksperimentisati mogu pokusati sa drugim vocem, ako ne mogle bi i jagode iz zamrzivača.
Sastojci:
5 jaja
5 kasika secera
1 kasika ulja
5 kasika brasna
1/2 praska za pecivo
Fil od jagoda:
1/2 kg svjezih jagoda
1 prasak za puding burbon vanilija ili 1 zelatina
200 g ili vise marmelade od malina, jagoda…
1,5-2 dcl vode
secera u prahu po zelji
Fil od vanilije:
6 dcl mlijeka
2 pudinga burbon vanilije
1 cijelo jaje
150 g maslaca (mozete staviti i mascarpone)
Slag za ukrasavanje:
aronija u prahu radi boje ako ju imate
Priprema:
Izmiksati bjelanjke sa secerom i dodavati jedan po jedan zumanjak. Lagano umijesati brasno s praskom za pecivo. Klasican biskvit
Staviti da se kratko pece na 200 stupnjeva, Kad je gotovo maknuti papir iz tepsije nikako se ne smije ostaviti i prebaciti na krpu dok se ne ohladi te kad se ohladi samo ga staviti na krpu i prekriti drugom da se ne osusi. Uzeti kalup za srneci hrbat i prebaciti biskvit u njega tako da mu obje strane vise ko na slici. Skuhati fil od jagoda, tako da prvo stavimo marmeladu s vodom i lagano prokuhamo, odvojimo malom vode za puding. Sklonimo s vatre i umijesamo puding s vodom dok se ne zelira, ko zeli da mu bude tvrdje moze dodati zelatinu, ja je nekako uporno izbijegavam
Te ostaviti da se ohladi. Za to vrijeme skuhati fil. Izmutiti dva pudinga, dodati jedno jaje i malo mlijeka, te ostatak mlijeka staviti da zavrije. Kad mlijeko pocne vriti skloniti s vatre i umijesati puding, ostaviti da se ohladi ali ne do kraja i umiksati maslac, moja ideja je bila mascarpone ali ga nisam imala tako da mozete i to
http://www.coolinarika.com/
0 komentari:
Objavi komentar