srijeda, 21. rujna 2016.

KREM KOLAČ SA BANANAMA





Ovo čak ne bih puno ni komentirala.Ne znam uopće kojim riječima bih opisala
divotu koja nastane spojem prekrasnog prhkog tijesta, odlične kuhane kreme
sa šlagom i komadićima banana. Savršeno. Mislim da mi je ovo prvi izbor u
kombinaciji tijesta, kreme i voća. Rajski

Sastojci
Prhko tijesto:
300 grama brašna
200 grama maslaca ili margarina
2 žlice šećera
1/2 čajne žličice soli
2 žlice hladne vode



Krema:
1/2 litre mlijeka
2 jaja
150 grama šećera
100 grama brašna
2 vanili šećera
3 banane
1/2 litre vrhnja za šlag (ja stavila biljno)
1 vrećica učvrščivača za šlag

Priprema
1. Napravite prhko tijesto i stavite ga na pola sata u frižider da se dobro ohladi.
Razvaljajte na veličinu 20×30 pa stavite peći na 170 stupnjeva oko 20 min. Nek vam
tijesto ostane blijedo, kao kore za bijelu pitu.

2. Izmješajte jaja sa šećerom, brašnom, vanilijom i mlijekom pa zakuhajte dok se ne
zgusne. U ohlađeno dodajte pola tučenog šlaga u koji ste dodali učvrščivač za šlag i
narezane banane, koje ste nakapali limunovim sokom da ne potamne.
3. Preko pečenog i ohlađenog prhkog tijesta namažite kremu.
4. Premažite šlagom i dobro ohladite.
Izvor: www.coolinarika.com

1 komentar: