utorak, 6. rujna 2016.

OVAKAV RUČAK SE NE ODBIJA…DUGO NISAM NIŠTA BOLJE POJELA

tikvice



SASTOJCI:

1 kg tikvica
4 jaja
2 dl mleka
griz po potrebi
1 glavica crnog luka
ulje
500 grama mlevenog mesa
so, biber, mirođija

Način pripreme:

Na malo ulja propržiti sitno seckanu glavicu crnog luka i mleveno meso.



Posoliti, dodati biber i seckanu mirođiju. Tikvice očistiti i iseći na tanje uzdužne komade. Jaja umutiti i dodati oko 2 dl mleka.

Posudu za pečenje nauljiti, pa svaki komad tikvice uvaljati u griz sa jedne i sa druge strane i slagati prvi red.

Dodati meso i tako redom dok se ne slože tri reda. Poslednji red su tikvice.
Peći na umerenoj temperaturi dok ne porumeni.



Izvor: receptizasavrsenajela.blogspot.ba

0 komentari:

Objavi komentar