utorak, 6. rujna 2016.

PEKARSKE KIFLICE! BEZ JAJA,BEZ MLEKA, A IPAK NAJBOLJE… MEKANE KO DUŠA A JOŠ I POSNE!

14203215_1793107530962233_7188501329730128691_n



Sastojci

1200 gr. brasno
600 ml. mineralne vode
100 ml. mlaka voda
200 ml. ulje
1 1/2 zlica kvasac
1 zlica secer
1 zlica sol
3 zlice ulje
krupna sol
100 gr. margarin

Priprema

1. U 100 ml. mlake vode promesajte kvasac sa zlicu secer i zlicu brasno i ostavite da nadodje

2. Brasno promesajte sa solom pa dodajte nadosli kvasac ,mineralnu vodu koju ste zagrejale da bude mlaka i ulje i zamjesite glatko testo

3. Premazite ga malo uljem i ostavite da nadodje

4. Kidajte loptice velicine breskve ,rasukajte cetvrtasto, zasecite nozom i premazite malo margarinom Ovako i zarolajte

5. Redite u pouljen pleh




6. Premazite ih uljem i pospite krupnom soli slika i ostavite da nadodju

7. Pecite u zagrejanu pec na 180 stupnjeva dok porumene

8. Odma ih premazite s malo uljem da imaju ljepi sjaj

9. Dobar tek

Posluživanje

Od testo za ove kiflice mozete napraviti i pekarski kruh ..napravite loptice, premazite ih uljem ,pospite solom i ostavite da nadodju pa ih pecite dok porumene…



Izvor: receptizasavrsenajela.blogspot.ba

0 komentari:

Objavi komentar