POGLEDAJTE VIDEO PRIPREMU A ISPOD VIDEA PISANI RECEPT:
Sastojci za testo:
½ kg oštrog brašna + 1 kašika za kvasac + dodatnih 50 gr po potrebi
1 kašičica šećera
2,5 dcl mleka
10 gr suvog kvasca
50 gr otopljenog margarina
1 jaje + 1 belanac
2 kašičice soli
I JOŠ:
1 kašika ulja za premazivanje posude
50 gr otopljenog margarina za premazivanje testa
250 gr feta sira za punjenje
1 žumance + 1 kašika mleka za premazivanje gotove pogače
2 kašičice lanenog + 2 kašičice susamovog semena za posipanje gotove pogače
sveže mleveni šareni biber za posipanje gotove pogače
PRIPREMA:
1
2. U veću posudu sipati nadošlo mleko, dodati otopljen margarin, jaje i belance, so i na kraju brašno. Umesiti mikserom da se dobije glatko testo.
3. Čistu posudu premazati uljem, staviti testo u nju, okrenuti ga sa obe strane da se naulji. Pokriti čistom krpom i ostaviti na toplom oko 1 h da naraste na duplu veličinu.
4. Kada je testo naraslo, istresti ga i na pobrašnavljenoj podlozi razviti u veliki pravougaonik. Premazati sa otopljenih 50 gr margarina, pa po dužoj strani uviti u rolat. Tako uvijenu jufku, podeliti na četiri dela i ostaviti 15-tak minuta da miruje.
5. Nakon što su mirovale, svaku jufku razviti u dugačak pravougaonik, pa po dužini napuniti sa izmrvljenim feta sirom. Urolati po dužini, uštipnuti krajeve i mesto gde se spaja rolat. Malo rolati, da se dobije dugačka, urolana jufka. Ponoviti sa svim jufkama. Dobićete četiri dugačke jufke od kojih se plete pogača. Ostaviti ih 5 minuta da miruju.
6. Uplesti pogaču na način prikazan u videu. Pažljivo prebaciti upletenu pogaču u Stone Legend plitku šerpu. Nema potrebe za premazivanjem, papirom za pečenje, niti bilo čime sličnim. Sam materijal Stone Legend šerpe je neprijanjajući, te će vam pogača nakon pečenja, biti potpuno odvojena od posude, bez ikakvog lepljenja.
7
8. Pečenu i premazanu pogaču ostavite 15 – tak minuta da se prohladi, pa je prebacite na žicu da se još malo hladi. Isecite i poslužite uz mleko ili jogurt.
Prijatno!
Izvor: kuvajmo-blogovski.com
0 komentari:
Objavi komentar