srijeda, 7. rujna 2016.

POČETNA OSTALO KOLACI SLANA JELA SLATKA JELA TORTE ČUPAVE ROLADICE BY COOKIESEXPLAINED







SASTOJCI
Biskvit (rade se dva ista biskvita)
2 x 2 jaja
2 x 60 g šećera
2 x 60 g glatkog brašna
2 x Četvrtinu žličice praška za pecivo
2 x Pola žlice vode
2 x Četvrtinu žlice ulja

Krema
2 jaja
100 g šećera
100 g čokolade za kuhanje
200 g maslaca
Smjesa za umakanje
2 dcl mlijeka
200 g čokolade za kuhanje
100 g šećera
150 g maslaca
200 g kokosovog brašna



POSTUPAK
Biskvit (rade se dva ista biskvita)
Odvojiti bjelanjke i žumanjke.
Bjelanjke električnom miješalicom izmiješati u čvrsti snijeg. Dodati šećer i nastaviti miješati. Dodati žumanjke i nastaviti miješati.
Dodati brašno, prašak za pecivo, vodu i ulje te nastaviti miješati.
Smjesu izliti u lim za pečenje (unutarnje mjere 40×30 cm, niski) obložen papirom za pečenje i ravnomjerno poravnati.
U prethodno zagrijanu pećnicu, staviti peći na 170 stupnjeva 10 minuta.
Pečeni biskvit preokrenuti na čisti papir za pečenje, odstraniti papir na kojem se pekao i ostaviti da se potpuno ohladi (20-30 minuta).

Krema
Na vodenoj kupelji električnom mješalicom miješati jaja i šećer 15 minuta.
Maknuti s vatre i dodati čokoladu istrganu na manje komade.
Izmiješati i ostaviti da se ohladi.
U ohlađenu smjesu umiješati izrađeni maslac.
Izrada roladica
Na svaki biskvit nanijeti pola kreme i ravnomjerno razmazati.
Biskvite izrezati na trake širine 4 cm.
Zarolati za 1,5-2 kruga pa odrezati kako bi ostala mala roladica. Nastaviti sve do kraja.
Izrada smjese za umakanje
U mlijeku kuhati čokoladu istrganu na manje komadiće, šećer i maslac.
Maknuti s vatre i nastaviti miješati da se dobije ujednačena smjesa.
Pustiti da se malo ohladi i zgusne.
Umakanje i uvaljavanje
Svaku roladicu umočiti u pripremljenu smjesu za umakanje pa uvaljati u kokosovo brašno.
Pustiti da se ohlade 2-3 sata.

0 komentari:

Objavi komentar