Sastojci:Količina:•svež kvasac 1 kocka
•mlaka voda 2,5 dl
•šećer 1 kašika
•ulje 5 kašika
•jaje 1
•brašno 650 g
•puter 100g
•žešer u prahu 100g
•so 1 kašikica
•pekmeza od jagoda 4-5 kašika
•svežih jagoda 100 g
•slatka pavlaka 1 dl
PRIPREMA:
Staviti kvasac u mlaku vodu i dodati kašiku šećera. Ostaviti da na ukisne.nU to dodati jaje, ulje, so i postepeno dodavati brašno.nUmesiti glatko testo.nOstaviti da odstoji 20ak minuta
Razvući testo u tanak pavougaonik i premazatii sa omekšalim puterom, pa preko namazati pekmezom od jagoda i naseckati jagode.
Zatim uviti u rolat pa ga seći i ređati u pleh. Od ove količine bude 15ak pužića.nPrekriti folijom i ostaviti na toplo mesto pola sata.nZatim peći 20-25 minuta na 200 stepeni.
Preliv napraviti od slatke pavlake i šećera u prahu. Samo viljuškom promešati da se šećer rastvori.
Pečene pužiće preliti sa kašikom preliva.
Izvor: zena.blic.rs
0 komentari:
Objavi komentar