utorak, 27. rujna 2016.

Strudlice sa hurmama (ili drugim suhim vocem



Sastojci
za tijesto
200 gr mekog brasna
100 gr semolina brasna (brasno tvrdje koristi se za paste, a moze i griz)
100 gr rastopljenog putera
2 kasike ulja
100 ml vode
prstohvat soli
po zelji naribane limunove korice




za nadjev
120 – 150 gr urmi ili nekog drugog suhog voca
20 gr putera
prstohvat cimeta
bourbon vanila secer

Priprema
1.
Pomijesati brasno i sol zajedno. Dodati rastopljen puter pomijesan sa uljem i utrljati u brasno da se dobiju mrvice sto sitnije. Dodati vodu i umijesiti u tijesto. Ostaviti da se odmara dok ne pripremimo nadjev.

2.
Ocistiti suho voce od kostica ako je protrebno, dodati komadic putera i zacine i izmiksati u food procesoru.




3.
Staviti na najlonsku foliju i razvaljati tanko.
Razvaljati i tijesto i staviti fil preko, tako da ostane bez vila na krajevima. Uviti u dvije strudlice. Sjeci u kvadratice. Ostaviti 2 sata u frizider da se odmori i malo ucvrsti kako bi zadrzalo oblik.

4.
Rernu ukljuciti na 180-190 C (375 F) i peci 20tak minuta do fine rumene boje. Uzivati…

Posluživanje
Dobije se 20tak kolacica. Ja sam stavila oko 100 gr fila, ali mislim da bi perfekt bilo oko 150 grama.

Related Posts:

0 komentari:

Objavi komentar