srijeda, 7. rujna 2016.

SVI IH VOLE JER SE OVE POSNE VANILICE TOPE U USTIMA









Sastojci:
500 gr margarina (ili 250 gr margarina i 250 ml ulja)
250 gr prah šećera
1 ceo limun
2 kesice vanilin šećera
100 gr oraha
oko 1 kg brašna
džem od kajsija
jos malo prah šećera


Priprema:





Penasto umutiti margarin i prah secer. Izrendati (naribati) koricu limuna i iscediti ceo limun u masu.

Dodati vanil secer i orahe. Postepeno dodavati brasno da se zamesi ujenacena, ne previse tvrda masa. Razoklagijati testo i vaditi okruglom modlom vanilice.Poredjati na pek papir u pleh i peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 5 – ­10 minuta. Voditi racuna da vanilice ne promene boju. Vaditi ih dok su bele. Tople spajati dzemom od kajsija i valjati u prah secer.


Prijatno







Izvor: receptizasavrsenajela.blogspot.ba

0 komentari:

Objavi komentar