ponedjeljak, 19. rujna 2016.

TORTA ČAROBNICA!








SASTOJCI
Kore: (mere za jednu koru, pečete tri ovakve)
5 kom belanaca
8 kašika šećera
5 kašika mlevenih lešnika
2 kašike brašna
FIL 1
1 l mleka
15 kom žumanaca
10 kašika šećera
10 kašika brašna
200 gr prah šećera
250 gr putera
200 gr crne čokolade
FIL 2
2 dl mleka
150 gr mlevenih lešnika
1/3 fila1

JOŠ
4 dl slatke pavlake
2 dl slatke pavlake za ukrašavanje
Za glazuru (ukoliko želite, ja nisam stavljala)
150 gr čokolade
5 kašika ulja



PRIPREMA
1.
KORE
Dobro umutiti belanca, dodati šećer pa nastaviti mutiti da se dobije čvst sneg. Smanjiti mikser na najmanju brzinu pa dodati lešnike i brašno, kašiku po kašiku.
2.
Kore peći u plehu koji ste prethodno podmazali i posuli brašnom.Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se kora lagano ne odvoji od ruba pleha. Pleh u kome sam pekla je dimenzija 38x22cm.
Pečete tri ovakve kore.
3.
Fil 1:
Odvojte od 1l malo mleka i u to razmutite žumanca i brašno. Vodite računa da vam se ne stvore grudvice. Ostatak mleka stavite u šerpu i dodajte u njega šećer, pa sve zajedno stavite na šporet da provri. Kada provri dodajte smesu od mleka, jaja i brašna. Kuvajte dok se ne dobije gusta masa. Fil ostavite da se ohladi.
4.
Kada je fil hladan, u njega dodajte penasto umućen omekšali maslac i prah šećer. Sve dobro sjedinite u ujednačenu masu.
Od dobijene mase odvojte 1/3 fila, to će vam trebati za fil 2.
Otopite čokoladu na pari i dodajte u ostatak fila (u 2/3 fila) . Tako je gotov fil 1.
5.

FIL 2
Zagrejte mleko, pa prelijte preko lešnika da se lešnici fino popare. Kada se ohlade sjedinite ih sa 1/3 fila 1.
6.
Umutie 4 dl slatke pavlake. Vodite računa da vam ne bude prečvrsta pavlaka, ako je previše umutite dodajte malo mleka u nju.
Filovanje:
Kora 1- pola fila 1- umućena slatke pavlaka- kora 2 – fil 2 – kora 3 – druga polovina fila 1.
7.
Po receptu od gore ide i glazura od 150 gr čokolade i 5 kašika ulja. Ja je nisam stavljala, ako volite možete staviti.
Umutite 2 dl slatke pavlaake i sa strane ukrasite tortu, od gore treba ostati čokoladna.
Još nešto, umesto lešnika ja sam koristila orahe. Verujem da je sa lešnicima još ukusnija!

http://www.coolinarika.com/

Related Posts:

  • LEDENE KOCKE NAJBOLJE DO SADA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kolač koji svojom finoćom ukusa čini da vaše nepce uživa. Posebno je primamljv za djecu a vole ga i odrasli. Lagan za izradu i ne zahtjeva posebne kulinarske… Read More
  • ZLATNI SAVJET…DA VAM TIJESTO BUDE UVIJEK SAVRŠENO, TREBA VAM OVO (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Evo nekoliko trikova koji će pomoći da vaših ruku djelo bude baš kao iz najboljeg restorana ili kao sa slike vašeg omiljenog kuhara… Prije nego što počenete da pra… Read More
  • PITA SA JABUKAMA I PUDINGOM (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jako ukusna, sočna pita Potrebno je: Za testo: 2 jaja 9 kašika šećera 9 kašika ulja 9 kašika jogurta 20 kašika brašna 1 prašak za pecivo Za fil: 1 kg jabuka 10 … Read More
  • JEFTIN, BRZ KOLAČ SA MJERAMA NA KAŠIKE (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SASTOJCI: Tijesto 100 ml ulja 100 ml mlijeka 15 kašika brašna 13 kašika šećera 1 prašak za pecivo 4 jaja Preljev: 125 gr putera 13 kašika vode 6 kašika šećera 3 kaši… Read More
  • JEDNOSTAVNA TORTA BEZ PEČENJA SA KEKSOM MOŽETE JE SMUĆKATI ZA 15 MINUTA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SASTOJCI – 4 Puding vanilin – 10 žlica šećera – 2 Limun šećera – 1500 ml mlijeka – 320 g margarina – 100 g šećera u prahu – 500 ml Šlaga 5+ – 600 g turskog keksa (… Read More

0 komentari:

Objavi komentar