Evo jedne super ideje kako drugačija ‘upakirati’ pizzu! Sastojci i okus su isti kao kod “obične” pizze, ali je oblik sasvim drugačiji. Toliko drugačiji da vaša uvrnuta pizza jednostavno ne može proći nezapaženo, a priprema je ipak vrlo jednostavna.
Tijesto i nadjev pripremite kao što to i inače radite.
Ovo ja koristim:
Za nadjev:
200 ml kečapa blagog,
200 g naribanog sira edamera,
200 g šunke po izboru narezane na ploške,
80 g šampinjona,
6 crnih maslina
Za tijesto:
20 g svježeg kvasca (ili vrećica suhog kvasca),
2-3 žlice tople vode,
1 žličica šećera,
320 g pšeničnog glatkog brašna tip 550,
1 žličica soli,
2-3 žlice maslinova ulja,
oko 200 ml tople vode
Kad pripremite tijesto, podijelite ga na dva dijela. Na jedan dio posložite sastojke po želji, preklopite drugim dijelom tijesta.
Nakon toga izrežite na trake, uvrnite i stavite u pećnicu.
Kako sve to izgleda u praksi možete vidjeti na ovim fotografijama:

Vjerujemo da ćete ovim zanimljivim jelom oduševiti svoje ukućane i goste.
Izvor: mojakuhinja.net
0 komentari:
Objavi komentar