utorak, 13. rujna 2016.

ZAPEČENA POHANA PILETINA

zapecena-pohana-piletina-bdd48c7794f1feac4d7d00960fba1975_header




Sastojci
600 g pilećeg filea
1-2 žličice Vegete
200 g Krušnih mrvica
5 jaja
ulje za prženje
200 g sira edamera
200 ml kiselog vrhnja



Priprema
1
Tanko narezanu piletinu pospite Vegetom. Meso uvaljajte u krušne mrvice, zatim u 4 razmućena jaja, pa ponovo u krušne mrvice. Pržite ih u zagrijanom ulju do svijetlo-žute boje.
2
Pohano meso slažite u vatrostalnu zdjelu i pospite naribanim sirom.
3
Složite i drugi red mesa, pa sir i na kraju prelijte kiselim vrhnjem pomiješanim s preostalim jajetom.
4
Zapecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta.
Posluživanje
Meso narežite na kocke i poslužite toplo uz zelenu salatu.
Savjet
Umjesto sira edamera, možete upotrijebiti bilo koji sir koji se dobro topi.



coolinarika.com

Related Posts:

0 komentari:

Objavi komentar