Preukusni roščići sa puno vanilije jer je glavi sastojak prah za puding od vanilije. Ovo je stari recept
od Dr.Oetkera.
SASTOJCI
PRIPREMA
220 g. brasna
120 g. margarina (sobne temperature)
100 g. secera
1 kesica (37 g.) praha za puding od vanilije Dr.Oetker
2 zumanceta
2 kasike mleka.
ZA POSIPANJE I DEKORACIJU
3 kasike secera u prahu
1 kesica vanilin secera.
PRIPREMA
Brasno stavite u posudu za mucenje,dodajte ostale sastojke i mikserom(nastavcima za testo)zamesite testo.
Testo ce vam biti neverovatno zute boje zbog pudinga i fino i pogodno valjanje.
Od testa oblikujte valjak debljine 2 cm.
Seci komade debljine 1 cm.
Dva pleha od rerne oblozite sa papirom za pecenje.
Rernu zagrejte na 180 °C.
Oblikujte male roščiće i slazite ih u pripremljen pleh praveci razmaka.
Pecite ih 12 min.
Pecene ostavite da se malo prohlade u plehu u kome su se pekle a zatim ih pospite sa secerom i van.secerom(koji ste predhodno pomesali i prosejali).
Keksice spremite u limenu kutiju,…
Posluživanje
Mozete uzeti bilo koji puding sa dr.ukusom,ovako je u originalu.:)
http://www.coolinarika.com/
SASTOJCI
PRIPREMA
220 g. brasna
120 g. margarina (sobne temperature)
100 g. secera
1 kesica (37 g.) praha za puding od vanilije Dr.Oetker
2 zumanceta
2 kasike mleka.
ZA POSIPANJE I DEKORACIJU
3 kasike secera u prahu
1 kesica vanilin secera.
PRIPREMA
Brasno stavite u posudu za mucenje,dodajte ostale sastojke i mikserom(nastavcima za testo)zamesite testo.
Testo ce vam biti neverovatno zute boje zbog pudinga i fino i pogodno valjanje.
Od testa oblikujte valjak debljine 2 cm.
Seci komade debljine 1 cm.
Dva pleha od rerne oblozite sa papirom za pecenje.
Rernu zagrejte na 180 °C.
Oblikujte male roščiće i slazite ih u pripremljen pleh praveci razmaka.
Pecite ih 12 min.
Pecene ostavite da se malo prohlade u plehu u kome su se pekle a zatim ih pospite sa secerom i van.secerom(koji ste predhodno pomesali i prosejali).
Keksice spremite u limenu kutiju,…
Posluživanje
Mozete uzeti bilo koji puding sa dr.ukusom,ovako je u originalu.:)
http://www.coolinarika.com/
0 komentari:
Objavi komentar