srijeda, 5. listopada 2016.

TIRAMISU ŠNJITE






Tiramisu na malo drugačiji način. Biskvit natopljen kavom, krema od svježeg sira i slatkog vrhnja i fantastičan premaz od čokolade.

SASTOJCI
Biskvit
4 jaja
80 grama šećera
1 vrećica vanili šećera
prstohvat soli
120 grama glatkog brašna
1/2 čajne žličice praška za pecivo

Preljev od čokolade
3 žlice kakaa
5 žlica šećera u prahu
125 grama rastopljenog margarina
1 vrećica želatine
5 žlica kiselog vrhnja


Krema
500 grama svježeg sira
120 grama šećera u prahu
1 vrećica vanili šećera
1 vrećica želatine u prahu
2-3 žlice kiselog vrhnja
250 ml vrhnja za šlag

Preljev za biskvit
2 dcl kuhane crne kave



PRIPREMA
Pjenasto izmješajte žumanjke sa šećerom pa dodajte izmiksani snijeg pa lagano brašno i prašak za pecivo.

Stavite u tepsiju veličine 30×40 pek papir pa smjesu ravnomjerno rasporedite.
Pecite na 170 stupnjeva oko 15 min.
Pečeni biskvit natopite ohlađenom skuhanom kavom.

Za glazuru u rastopljeni i malo ohlađeni margarin, dodajte šećer, kakao, kiselo vrhnje i želatinu koju ste pripremili po uputama na vrećici.
Na ohlađeni biskvit razmažite glazuru pa kad se ohladi i dobro stisne prerežite na tri jednaka dijela.

Sir protisnite kroz cjedilo da nema grudica pa dodajte šećer, izmiksani šlag i želatinu.
Podjelite kremu na tri jednaka dijela pa svaku traku namažite kremom i poklopite. Na vrh također stavite kremu.

Izvor:http://www.coolinarika.com/

Related Posts:

  • MEKANE KIFLICE! OVAJ RECEPT JE ZAKON ZA KIFLICE. MEKANE “KO DUŠA” (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SASTOJCI Tijesto 1 kg brašna , glatkog 3-4 dl mlijeka(za početnike 3 dl mlijeka dosta) 2 dl vode 1 dl jogurta 2 dl ulja 1 prašak za pecivo Dolcela 1 kocka kvasca 1 žl… Read More
  • DEFINITIVNO JEDAN OD NAJLJEPŠI KOLAČA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci 5 jaja 8 kašika šećera 8 kašika ulja 8 kašika brašna 3 kašike kakaa prašak za p. fil 1 8 dl mlijeka 15 kašika šećera 8 kašika gustina 250g margarina fil 2 0… Read More
  • 5 ODLIČNIH UPOTREBA OMEKŠIVAČA KOJE VAM NE BI PALE NA PAMET (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jeste li znali da omekšivač za rublje, osim što nam odjeću čini mekšom i udobnijom, u kućanstvu može koristiti i za neke druge svrhe? Evo nekoliko zanimljivih sav… Read More
  • LEŠNIK GNEZDA Istinski ljubitelji lešnika, bice oduševljeni ukusom ovih nepečenih, sitnih kolačića! Tako se lako pripremaju a budu tako lepi i dekorativni…Idealni su za svečane prilike jer mogu da se pripreme nekoliko dana ranije…. ;))… Read More
  • RAFAELO OBLATNE ZA SAMO 2 MINUTA GOTOVE (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Potrebno je: 2 lista većih oblandi 1 list rafaelo oblande Za svetli fil: 300 gr šećera 2 dcl vode 125 gr putera ili margarina 100 gr bele čokolade 200 gr mleka u pra… Read More

0 komentari:

Objavi komentar