nedjelja, 27. studenoga 2016.

DIPLOMATSKA TORTA! BOGATA I KREMASTA








SASTOJCI
materijal za 3 kore
12 belanaca
12 kašika šećera
2 kašike brašna
300g mlevenih oraha


FIL
5 žumanaca
4 kašike brašna
5 kašika šećera
1/2l mleka
125g margarina

II FIL
7 žumanaca
7 kašika šećera
150g čokolade
125g margarina



PRIPREMA
1.
Za svaku koru umutiti po 4 belanca, 4 kašike šećera, malo više od pola kašike brašna i 100g mlevenih oraha(belanca sa šećerom umutiti dobro mikserom, brašno i orahe lagano umešati u belanca kašikom).Ispeći tako sve 3 kore.Peći na 180 stepeni 10-15 min.
2.
Za I fil umutiti žumanca sa šećerom i brašnom i ukuvati u provrelo mleko-dobro mešati da se ne stvore grudvice.Kad se ohladi, sjediniti fil sa 125g margarina-umutiti mikserom.
3.
Za II fil, umutiti mikserom žumanca sa šećerom i kuvati ih na pari-pred kraj dodati čokoladu.Kad se fil ohladi dodati 125g margarina.
4.
Ređati:kora-čokoladni fil-žuti fil…i tako do kraja.
5.
Prijatno!

http://www.coolinarika.com/

0 komentari:

Objavi komentar