četvrtak, 3. studenoga 2016.

DOMAĆE HURMAŠICE: PRAVI OMJER PO TRADICIONALNOM RECEPTU..JEDNOSTAVNO EXTRA

14947940_1098039876959235_5024581993422173261_n





Koliko ste ljubitelji slatka, onda su u vašem domu sigurno neizostavne hurmašice.

Sastojci:
Tijesto:
2 jaja
2 šoljice šećera
2 šoljice ulja
brašna po potrebi
pola praška za pecivo

Zaljev:
9 šoljica šećera
11 šoljica vode

PRIPREMA:

Umutiti jaja sa šećerom i uljem.

Postepeno dodavati brašno i prašak za pecivo dok se ne dobije masa srednje tvrdoće.


Od tijesta oblikovati kuglice veličine većeg oraha, malo ih spljoštiti i pritisnuti uz ribež (najsitnije rupice).

Slagati hurmašice u suhu tepsiju (nepodmazanu) i peći na 200-220 stepeni dok ne porumene.

Za to vrijeme napraviti zaljev tako što se šećer zalije vodom i promješa dobro kašikom da se šećer istopi.

Dodati sok od jednog limuna.

Pečene hurmašice zaliti hladnom (nekuhanom) zaljevom i poklopiti da se hurmašice ohlade i upiju zaljev

Podijelite s nama kako ih vi pravite?





Izvor: receptizasavrsenajela.blogspot.ba

0 komentari:

Objavi komentar