![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhiatOSsPUx5-v7IIyADTs-spgfo9uVN16786KDIl2Ex8X7bnbp1aDmy5cDLj5k3QJ7l67HKRiMKE_3jPc1ZYd_nvxiedZ2_ex8ihCGoLpyeRK0XTzw8XIKk71vj375gjKqk8CwP_mwP9J1/s640/14962617_1824650551141264_1477910094259766098_n.png)
Ovaj preukusni slatkiš u receptu ne sadrži voće, kao što se obično navikli od čizkejka, ali je baš zbog toga mnogo jednostavniji za pravljenje od ove poslastice po uobičajenom receptu.
Neophodni sastojci:
– podloga od lisnatog testa
– 500 gr krem sira
– 1 jaje
– 1 šolja šećera
– 1 kašičica ekstrakta vanile
– 2 kašike cimeta
Način pripreme:
Dok mešate sastojke, rernu zagrejte na 180 stepeni. Za to vreme u činiji izmešajte krem sir mikserom dok smesa ne bude glatka i kremasta. Dodajte pola šolje šećera, jaje i vanilu i nastavite kratko da mutite.
Razvucite lisnato testo tako da bude tanko i podelite ga na dva jednaka dela površine tepsije u kojoj ćete peći kolač.
U manjoj posudi pomešajte preostali šećer sa cimetom i onda pola te smese pospite na dno tepsije. Preko nje stavite jednu koru testa, na nju raširite smesu od krem sira, prekrijte drugom korom i pospite drugom polovinom mešavine šećera i cimeta.
Gurnite u rernu, pecite pola sata, onda ostavite da se skroz ohladi, isecite na kocke i UŽIVAJTE!
0 komentari:
Objavi komentar