Ovo je, definitivno, najukusniji kolač “varijacija na temu Munchmallow”!
SASTOJCI:
biskvit:
5 žumanaca
240 g šećera
3 kašike kakaa
150 ml ulja
200 g brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
250 ml mlijeka
Krema:
6 bjelanaca
10 kašika šećera
1 vanilin šećer
prstohvat soli
2 pune kašike gustina
i još:
300 ml vrhnja za šlag
160 g čokolade za kuhanje
PRIPREMA:
Dobro umutiti žumanca i šećer, pa dodati ulje, kakao i brašno, pomiješano sa praškom za pecivo.
Dobro umutiti, pa sipati mlijeko (miksati svo vrijeme)!
Sipati smjesu u pleh, premazan margarinom i posut brašnom.
Peći na 200 C, oko 25 minuta.
Umutiti bjelanca i prstohvat soli, pa postepeno dodavati šećer.
Dobro umutiti (nekih 10-tak minuta)! Zatim u snijeg dodati gustin.
Upravo gustin je tajni sastojak, jer zahvaljujući njemu krema neće “pasti” već nakon par sati.
Izmiksati, pa sipati preko vrućeg, pečenog biskvita.
Izvor: receptizasavrsenajela.blogspot.ba
0 komentari:
Objavi komentar