utorak, 8. studenoga 2016.

NUTELLA TORTA BEZ PEČENJA OD SAMO 3 SASTOJKA POTPUNI HIT U SVIJETU






SASTOJCI
– 600 g nutella
– 200 g ekspandirani pirinač
– 3 l sladoleda od vanile




PRIPREMA
Ako možete prvo napravite sladoled nekoliko dana ranije po ovom receptu a ako nećete da pravite sladoled, onda ga kupite. Ja sam prvo napravila sladoled.
Okrugli kalup sa pomerajućim stranicama, prečnika 25cm ili sličnih veličina a možete ako hoćete da koristite i četvrtasti kalup, izbor je vaš,staviti u zamrzivač zajedno sa velikom zdelom za mućenje.
U dublju šerpu staviti nutelu i ekspandirani pirinač i na tihoj temperaturi sve zajedno izmešati da se nutela sjedini sa pirinčem.
Uzeti veći plah,prekriti sa papirom za pečenje i sipati smesu od nutele. Poravnjati sa spatulom i staviti u zamrzivač da se dobro ohladi i stegne, ali da se ne zamrzne.
Sladoled izvaditi iz zamrzivača i ostaviti u frižider da omekne, da može da se meša, ali ne sme da se otopi.
Posle 35 do 40 minutaizvaditi smesu od nutele i nožem i viljuškom iseći na sitne zalogajčiće, ako je potrebno vratiti u zamrzivač dok sladoled ne omekša.
Kad je sladoled omekšao, izvaditi smesu od nutele, veliku zdelu i kalup iz zamrzivača.
Staviti omekšali sladoled u veliku zdelu, koju ste izvadili iz zamrzivača, dodati 3/4 smese od nutele, ostatak vratiti u zamrzivač dok ne napravite tortu, to vam je potrebno da stavite po vrhu torte, i sve dobro sjediniti sa omekšalim sladoledom.
Tako pripremljenu smesu sipati u ohlađeni kalup ( sipati sa spatulom ili velikom kašikom i svaki put dobro izravnjati i pritisnuti malo više da izbegnete da imate “džepove” od vazduha.
Kad ste završili sa smesom od sladoleda,izvaditi komadiće nutele iz zamrzivača, posuti svuda po vrhu.



Zaviti celu tortu i kalup u providnu foliju i vratiti nazad u zamrzivač, najmanje 4 do 6 sati, ili najbolje,preko noći da se potpuno zamrzne.

Related Posts:

  • TULUMBE IZ RERNE! :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci 1 dcl ulja 4 dcl. vode prstohvat soli 300 gr brašna pola praška za pecivo 4 jaja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Preliv 1 kg … Read More
  • NAPRAVITE SAMI DOMAĆI EUROKREM KOJI JE BOLJI I ZDRAVI OD KUPOVNOG A DOĐE GA DOSTA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci: – 150 ml. vode – 300 grama šećera – 2 vanilin šećera – 200 grama putera – 200 grama mleka u prahu – 100 grama čokolade – 100 grama bijele čokolade … Read More
  • JEDNOSTAVNO MRAK TORTA POZNATA KAO BINGO TORTA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SASTOJCI POTREBNO 200g MLJEVENA PLAZMA KEKS 150g ŠEĆERA U PRAHU 100g ČOKOLADE ZA KUHANJE 200g JAFFA KEKSA 200g BABY PIŠKOTA 2 kom MARGARINA 1 l MLIJEKA 1 l JUCEA … Read More
  • DUKAN ROLAT (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci biskvit 4 jaja 1 kašikica kakao praha sa smanjenim procentom masnoće 2 kašike ovsenih/zobenih ili pšeničnih mekinja 1/2 kašikice cimeta na vrh noža muskat… Read More
  • DIVAN I LAGAN KOLAČ – TOLIKO JE DOBAR DA SE TOPI U USTIMA DIVAN I LAGAN KOLAČ – TOLIKO JE DOBAR DA SE TOPI U USTIMA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci 300g secera 1 l mljeka 100g putera 60g gustina 120g brasna 4 velike kasike kakaa 1 vrecica… Read More

0 komentari:

Objavi komentar