ponedjeljak, 7. studenoga 2016.

ŠARLOTA SA KREMOM OD BELE ČOKOLADE

1367310359670937560




oko 15 piskota
sok od pomorandže za umakanje piškota
sveže voće za dekoraciju
FIL:
300 ml slatke pavlake
1 kašika šećera
1 kesica vanilin-šećera
3 listića želatina
100 ml mleka
100 g bele čokolade



Priprema
Fil: potopite želatin u hladnu vodu da omekša. U šerpi zagrejte mleko do ključanja, pa sklonite s vatre i dodajte mu isceđene listiće želatina, pa izmešajte dobro. Čokoladu istopite na pari, pa je umešajte u mleko. Ostavite krem da se prohladi. Umutite slatku pavlaku sa obe vrste šećera, pa je umešajte u smesu od mleka pokretima odozdo nagore. Prebacite u frižider na oko pola sata.



U međuvremenu, uzmite dublju posudu i iznutra je obložite providnom folijom. Na dno i strane kalupa rasporedite piškote provučene kroz sok, pa u sredinu sipajte krem. Prebacite u frižider na bar 3 sata, pa izvrnite i uklonite foliju. Po želji ukrasite svežim voćem po izboru.
Izvor: .hranazadusu.com

Related Posts:

0 komentari:

Objavi komentar