srijeda, 16. studenoga 2016.

TROSTRUKA FANTAZIJA





Ovo je zapravo trostruki uzitak ali modifikovan,da bude kao stanglica,da bude meksi i socniji kolac A za ime kolaca mi pomogla moja kumica Kumice hvala puuuno! Ovo je jos veca fantazija od trostrukog uzitka :)))



SASTOJCI
BISKVIT
• 6 jaja
• 6 kasika secera
• 6 kasika brasna
• 3 kasike kakaoa
• 1 prasak za pecivo

FIL
• 500ml mleka
• 1 puding od vanile + 1 kasikica arome vanile
• 3 kasike gustina
• 100g secera u prahu
• 250 g margarina
• 100g cokolade

JOS
• 200g petit keksa
• 1dl mleka
• malo ruma

GLAZURA
• 100g cokolade
• 3 kasike vode
• 3 kasike secera
• 50g margarina



PRIPREMA
Prvo skuvajte kremu,da se hladi dok spremate biskvit.
Od potrebne kolicine mleka oduzmite 1 dl i razmutite puding i gustin,a ostatak stavite na vatru da prokuva,kada prokuva,sklonite sa vatre,umesajte razmuceni puding i gustin,aromu vanile pa vratite na vatru i mesajte dok se ne zgusne.
Kada je krema gotova,podelite je na dva dela i u jedan deo umesajte cokoladu.

Posebno umutite margarin sa secerom u prahu.
Prohladjenu kremu takodje malo umutite pa dodajte po pola margarina u svaku polovinu krema i umutite.

Biskvit:
Pomesajte brasno,kakao i prasak za pecivo.
Odvojite belanca od zumanaca.
Dobro umutiti belanca.
Zumanca umutite dobro sa secerom.

U umucena belanca lagano dodavajte umucena zumanca(nemojte mutiti mikserom,vec lagano mesajte kasikom).
Dodajte i brasno sa kakaom i masu dobro promesajte i podelite na dva dela.

Najveci pleh sto imate,onaj od sporeta,oblozite papirom i izrucite pola pripremljene mase.
Pecite u vec zagrejanoj pecnici na 200 stepeni oko 15 minuta.(vi pratite,izvadite i probodite testo sa cackalicomj da vidite da li je gotovo.

Nisam sigurna u vreme pecenja,nije svaciji sporet isti).Tako isto i drugi biskvit.
Ostavite da se ohladi.

Postupak:
Polozite biskvit na tacnu,preko njega premazite crni krem,pa petit keks koji ste kratko namocili u mesavinu mleka i ruma,pa zuta krema,pa biskvit i odgore glazura od cokolade(cokoladu topite na tihoj vatri zajedno sa secerom,vodom i margarinom,ne sme da provri).

Posluživanje
Nadam se da ce se i vama dopasti kolac kao i meni!

Izvor: https://www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar