sastojci:
Tijesto:
20 dag brašna
15 dag maslaca
1 žutanjak
1 žlica šećera u prahu
sol
Nadjev:
25 dag šećera
6 jaja
25 dag oraha
cimet, muškatni orah
1 vanilin-šećer
6 dag šećera u prahu za ukras
priprema:
Od brašna, maslaca, žutanjaka, šećera i malo soli umjesite prhko tijesto. Ohlađeno tijesto tanko razvaljajte, te izrežite dva okrugla lista tijesta u veličini kalupa za tortu. Jedno tijesto stavite na dno kalupa.
Nadjev: Jaja sa šećerom izmiješajte pjenasto, zatim dodajte mljevene orahe, cimet, malo struganog oraščića, vanilin-šećer. Sve dobro promiješajte i izlijte u kalupna tijesto, a drugim listom tijesta prekrijte kremasti nadjev. Nabodite na nekoliko mjesta vilicom i pecite kod temperature od 200 stupnjeva celzijevih oko 50 minuta.
Pečenu tortu pospite sa svih strana šećerom i nešto debljim slojem po gornjoj površini. Zatim napravite nožem mrežu u šećeru. Hrbat noža dobro zagrijte i pritisnite na šećer da se odmah otopi. To ponavljajte dok ne dobijete zamišljenu mrežu.
Po želji poslužite s tučenim slatkim vrhnjem.
izvor: istinito.net
0 komentari:
Objavi komentar