utorak, 27. prosinca 2016.

SLANA JELA AROMATICNI KRUH ZA KOJI CE VAM SVI TRAZITI RECEPT ZNAM TO IZ LIČNOG ISKUSTVA







SASTOJCI:

Za testo
400 gr. brasno
1 zlicica secer
1/2 zlicica soli
7 gr. suvi kvasac ili 20 gr. svezi
260 ml. mleka
50 gr. margarin, maslac ili putar

Za punjenje
80 gr. margarin, maslac ili puter
7-8 cesnja beli luk
2-3 zlice seckani persin
na ukus osoliti

Za premazati ih
1 jaje



PRIPREMA:

1. Najpre spojiti puter, so i kroz presu stisnuti beli luk, dodajte sitno iseckani persin, oformiti stapice i stavite u frizider.


2. Potrebna gramaza za testo od Puter, margarin ili maslac otpite i stavite sa strane.

3. Izmesajte u brasno kvasac, dodajte secer, so i sa mlako mljeko zamesite testo pritom dodajuci od rastopleni puter, maslac ili margarin.Treba da dobijete fino sredno meko testo. Pokrijte i ostavite da naraste.

4. Kad je testo naraslo istresite ga na radni sto.. podelite na onoliko komada koliko vi zelite da imate i zavisi u koju velicinu , sa rukom ili oklagijom rastegnite koru, premazati od spremljeni fil ili ako se vec stisnuo u frizider onda isecite i stavite iznad koru,zarolajte – napravite sa nozem zaseci pa i tamo stavite od fil.

5. Kad ste sve zarolali- premazati sa jedno jaje koje ste lako sa vilicom razmutili, stavite u rernu i tek sada istu ukluciti na 180 stepeni i pecite.

Oni sami kazu kad su gotovi peceni… takao se lepo zarumene.. ma to vec i znate sami da ocenite.



Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar