Sastojci
BISKVIT
7 jaja
250 g secera
1 vanilin secer
100 g brasna
3 kasike ulja
60 g kakao
na vrh noza prasak za pecivo
FIL I
250 ml slatke pavlake
200 g seckane cokolade (koristim tamnu)
1 stakla visnja ili tresnja (ocediti – sok zacuvati)
FIL II
250 ml slatke pavlake
1 slag fiksa
1 vanilin secer
2 kasike rakije od visnja (ne liker)
2-3 kasike secera u prahu
DEKORACIJA
1 slag krem
cokoladne pahuljice (mrvice)
kandirane visnje
Priprema
1.
od belanaca i 150 g secera ulupati cvrst sneg
2.
zumanaca mutiti penasto sa 100 g secera i vanilin secer, u to dodati kasiku po kasiku ulje
3.
promesati brasno, kakao i prasak za pecivo i to prosejati preko smese od zumanaca
na kraju dodavati sneg od belanaca i pazljivo mesati varjacom
4.
izliti testo u kalup za torte (26icu) i peci u zagrejanu rernu na 180° oko 40 min, kad je gotovo ostaviti da se dobro ohladi pa onda preseci 2x (3 kore)
5.
fil: zagrejati slatku pavlaku i nju rastopiti cokoladu, i ostaviti da se ohladi pa je onda mutiti cvrsto (kao obicni slag)
6.
fil: ulupati slatku pavlaku sa slag fiksom cvrsto, dodati rakiju, vanilin secer i secer u prahu, mutiti jos malo
7.
u kalup staviti prvu koru, poprskati sokom od visnja, na to sloziti visnje, preko dodje 1. fil, onda staviti drugu koru opet poprskati sokom, zatim premazati 2. filom i na kraju dodje treca kora
8.
tortu pustiti da se stegne na hladnom, izvaditi kalup pa je ukrasiti po zelji .
1.
od belanaca i 150 g secera ulupati cvrst sneg
2.
zumanaca mutiti penasto sa 100 g secera i vanilin secer, u to dodati kasiku po kasiku ulje
3.
promesati brasno, kakao i prasak za pecivo i to prosejati preko smese od zumanaca
na kraju dodavati sneg od belanaca i pazljivo mesati varjacom
4.
izliti testo u kalup za torte (26icu) i peci u zagrejanu rernu na 180° oko 40 min, kad je gotovo ostaviti da se dobro ohladi pa onda preseci 2x (3 kore)
5.
fil: zagrejati slatku pavlaku i nju rastopiti cokoladu, i ostaviti da se ohladi pa je onda mutiti cvrsto (kao obicni slag)
6.
fil: ulupati slatku pavlaku sa slag fiksom cvrsto, dodati rakiju, vanilin secer i secer u prahu, mutiti jos malo
7.
u kalup staviti prvu koru, poprskati sokom od visnja, na to sloziti visnje, preko dodje 1. fil, onda staviti drugu koru opet poprskati sokom, zatim premazati 2. filom i na kraju dodje treca kora
8.
tortu pustiti da se stegne na hladnom, izvaditi kalup pa je ukrasiti po zelji .
0 komentari:
Objavi komentar