srijeda, 7. prosinca 2016.

TORTA SA NAJVIŠE LAJKOVA NA FEJSU…NISTE JE JOŠ PROBALI? ŠTA ČEKATE?





Torta je toliko kremasta da se kore jedva osjecaju, ispadne dosta velika, ali se brzo i pojede jer je ljepša od bilo koje čokolade.



SASTOJCI:


Za kore:
3 x 5 bjelanca
3 x 10 kasika secera u prahu
3 x 5 kasika mljevenih oraha
3 x 2 kasika brasna


Za krem:
1 litar mlijeka
15 zumanaca
10 kasika secera
9 kasika brasna
250 gr secera u prahu
250 gr margarina/maslaca
150 gr mljevenih oraha
malo mlijeka da se popare orasi
200 gr cokolade
3 kesice slag krema od vanile
200 ml mlijeka ili kisele vode za slag krem


PRIPREMA:


Napraviti 3 korice od po 5 bjelanaca, 10 kasika secera u prahu, 5 kasika oraha i 2 kasike brasna.


Brasno i orahe pomijesati i lagano varjacom umjesati u umucene bjelance.


Peci na 180 stepeni oko 25 minuta svaku koru. Kad su pecene pokriti ih krpom dok spremate krem.


Krem:


7 zumanaca pomijesati sa 10 kasika secera i 9 kasika brasna i skuhati krem u 1l mlijeka.


Umutiti 8 zumanaca sa 250g prah secera.


Posebno umutiti 250g margarina, pa izmjesati sa umucenim zumancima i sve izjednaciti sa ohladjeniim kremom.


1/3 fila izdvojiti i dodati 150g oraha poparenih mlijekom (potrebno je malo mlijeka da bude kasasto).


U preostale 2/3 fila dodati 200g otopljene cokolade na skroz slaboj vatri.


Umutiti 3 slag krema od vanile sa mlijekom ili kiselom vodom i filovati: kora, slag, crni fil, kora, slag, bijeli fil, kora, slag, crni fil.


Staviti slag po ivicama. Ja stavljam crni fil jer ga ima najvise.



POSLUŽIVANJE:


Torta je toliko kremasta da se kore jedva osjecaju, ispadne dosta velika, ali se brzo i pojede jer je ljepsa od bilo koje cokolade.








Izvor: hotgamecritics.blogspot.ba

0 komentari:

Objavi komentar