četvrtak, 5. siječnja 2017.

MIRISI DAVNINA.

Nedavno me jedna kulinarska emisija podsjetila na mirise djetinjstva. Kad sam bila mala stvarno smo ove polpetiće često jeli i ponekad kao da ponovno osjećam mirise tih davnih dana. Probajte ih i vi!



SASTOJCI
3 fileta oslića ili bilo koje druge ribe
50 dkg krumpira
2-3 žlice maslinova ulja
po želji češnjaka
po želji peršina
soli,
bibera

PRIPREMA:

1. Očistite krumpir, narežite ga na kockice, posolite i stavite kuhati

2. Dok se krumpir kuha na tavici ispecite filete

3. Kad je krumpir kuhan, procijedite ga ,dodajte maslinovo ulje i po želji češnjaka i peršina.Ja volim i češnjak i peršin i kod mene je toga bilo punooooo.

4. Sve to lijepo izmiksajte da bude kao pire.


5. U izmiksani krumpir dodajte na komadiće izmrvljene filete ribe, posolite, popaprite i ako želite dodajte još češnjaka i peršina.Po potrebi i želji:))

6. Sve izmješajte žlicom da se svi sastojci prožmu.

7. Kad ste to napravili malo namočite dlanove (jer je smjesa malo ljepljiva) i uzimajte rukom komade te smjese te oblikujte kuglice, malo ih spljoštite i slažite ih na tacnu

8. Sad te polpetice panirajte.Znači idu u brašno.. jaja…mrvice.

9. Stavljajte ih na vruće ulje.Treba im vrlo kratko da budu gotove jer je ustvari sve već kuhano…samo da poprimi malo zlaćane boje



POSLUŽIVANJE:

Ovaj recept je meni stvarno genijalan, a pogotovo kada se zna desit da ostanu riba ,dvije od roštilja pa ja onda to lijepo očistim od kostiju i kože ,skuham krumpir i sve ostalo po receptu i imam savršeno novo jelo…ili za večeru ili ostavim očišćenu ribu u frižideru pa imam drugi dan za ručak savršene polpete!!!!!





Izvor: coolinarika.com

Related Posts:

0 komentari:

Objavi komentar